понеділок, 27 січня 2020 р.

Новостворені громади віддаленого Володимирецького району починають самостійне життя


Каноницька громада Володимирецького району готується до проведенння першої установчої сесії.  Нагадаємо 22 грудня там відбулися перші вибори голови та депутатів ОТГ. З метою роз’яснення щодо підготовки сесії та інших організаційних питань консультанти Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ  надали консультацію для представників Каноноцької ОТГ. На зустріч приїхали  новообраний голова громади Віктор Семчук та депутат ради Олексій Христянович.

Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер роз’яснила,  як громаді виконувати бюджети, адже вперше новостворені громади з початку року бюджети виконуватимуть окремо до нових вказівок та роз’яснень Уряду. Обговорили питання затвердження  структури виконавчого апарату ради. Фахівці порадили не робити великий штат громади, але обов’язково ввести посаду старост та юриста. Нагадаємо, Каноницька ОТГ об’єднала 4 сільські ради -  Каноницьку, Озерівську, Новаківську та Кідрівську.


Консультант з правових питань Василь Курилас розяснив ключові питання щодо організаційно-правових норм, нагадав процедуру передачі майна у власність громади, про реорганізацію та інші повноваження.

Варто також  зясувати, які є підприємства та підприємці працюють на території громади, аби розуміти повну картину надходжень до бюджету.
Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації