четвер, 16 січня 2020 р.

Новоутворена Кричильська ОТГ проти старост?


Кричильська громада вирішила обійтися без посад старост у трьох сільських радах. Про таке порушення повідомили екс-голови  сільських рад новоутвореної Кричильської ОТГ,  що у Сарненському районі. Що робити у даній ситуації, та як її вирішити - вони  поцікавилися у консультантів з питань децентралізації Проекту ПУЛЬС. Нагадаємо у громаді  22 грудня 2019 року відбулися перші вибори голови та депутатів, в одну громаду  обєдналися 4 сільські ради.


Консультант з правових питань Василь Курилас пояснив – «Якщо громада вирішує не проводити вибори старост у сільських радах, які спільно утворили ОТГ та приєдналися до центральної садиби, то у таких селах призначають виконуючих обовязків старост – попередніх голів  сільських рад, або в окремих випадках  секретарів рад. Якщо новообраний голова свідомо не призначив в.о. старост – тоді це є порушенням і голови можуть відстоювати своє право і право односельчан.»


Під час зустрічі обговорили й інші питання, зокрема щодо виконання бюджетів сільських рад, які увійшли у склад громади. Чи зміняться правила гри поки невідомо – розповіла консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер.  Однак, громада має готуватися до передачі майна у спільну власність та планувати інші організаційні питання.
Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації