середу, 22 січня 2020 р.

Парламент схвалив зміни до Податкового кодексу України. Пропозиції АМУ враховано


16 січня Верховна Рада України схвалила у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві (№1210 від 30.08.2019 року).

За результатами попереднього аналізу порівняльної таблиці до законопроекту до другого читання враховані (повністю або частково) такі правки, запропоновані Асоціацією міст України:
- удосконалення порядку подання органами Державної податкової служби органам місцевого самоврядування податкової звітності по платниках – юридичних особах;
- обмеження кола платників єдиного податку, що можуть застосовувати податкову пільгу зі сплати земельного податку;
- поновлення оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та платою за землю об‘єктів оподаткування, що розташовані на лінії зіткнення.


Нагадуємо, що під час розгляду законопроекту у парламентському Комітеті була відхилена поправка, якою пропонувалось запровадити 100% пільги по платі за землю для земель залізниць. В результаті вдалось запобігти втрат бюджетів місцевого самоврядування у обсязі 4,2 млрд грн (читати більше).

Консультантка з бюджетних питань Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ Людмила Кушнер розповіла – «Це вагоме досягнення Асоціації міст України. Адже  громади планували свої бюджети на 2020 рік з врахуванням плати за землю від  підприємств, що зареєстровані на їх території. Значні суми до своїх бюджетів за землю від залізниці, зокрема, отримують міста – Рівне, Сарни, Дубно, Здолбунів, Радивилів, Костопіль та Дубровиця. Тому це правильно, щоб даних пільг не було, інакше громади могли втратити чималі надходження до бюджетів.»
Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації