четвер, 2 липня 2020 р.

У Рівному менеджерам культури з ОТГ представили креативні індустрії міста

Упродовж двох днів на Рівненщині відбувалося навчання менеджерів культури з ОТГ в рамках реалізації Проєкту   «Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини». Даний проєкт впроваджує Рівненське Регіональне відділення Асоціації міст України за фінансової підтримки Українського Культурного Фонду.

Так, для менеджерів культури організували навчання в форматі творчих студій, маршрутів успіхів для ознайомлення з кращим досвідом місцевих громад в сфері культурної креативної індустрії, а також заплановано  фінальний форум.

«Будучи в громадах, помітили, що є потреба по-новому навчити менеджерів культури. Саме тому ми прагнемо підвищити інституційну спроможність ОТГ Рівненщини. Для цього на заняттях ми будемо використовувати сучасні методики та інноваційні навики», - зазначає керівниця проєкту «Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини» Тетяна Грещук.

Форум менеджерів допоможе забезпечити сталий та збалансований розвиток культури і мистецтва, а також дасть можливість популяризувати громаду на високому рівні. Окрім цього, учасники будуть обмінюватися думками та передавати власний досвід.


«Цей проєкт надзвичайно важливий для того, аби кожна громада могла чітко скласти стратегію розвитку своєї культурної сфери. Адже туризм несе за собою й позитивні економічні показники. Варто зазначити, що кожен куточок нашої області має неймовірні особливості і може гідно представити загалу свою історико-культурну спадщину та власні туристичні родзинки. Такий проект потрібно започаткувати у всіх регіонах України», - розповідає начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.

Після завершення проєкту кожен учасник навчання представить власну громаду у новому вигляді. Окрім того, відбудеться презентація «Креативного каталогу громад Рівненщини», яку представлять восени під час фінального форуму.


«Чудово, що така ініціатива реалізується саме на Рівненщині. Очікую від навчання багато креативу, прагну почерпнути нові знання, отримати позитивні  враження та познайомитись з однодумцями. Разом з тим, планую поділитися власним досвідом», - ділиться враженнями начальниця відділу культури і туризму, молоді та спорту Демидівської селищної ради Наталія Іщук.

У другий день навчань учасників познайомили з креативними культурними індустріями міста Рівного. Зокрема презентували фестиваль ковальського мистецтва «Металеве серце України» та алею кованих скульптур, презентували діяльність креатвно-творчної території ARTmodels та відвідали виставку «Креативна книга» її представила авторка та засновниця Олена Медведєва.

Повідомляє комунікаційна служба проєкту «Креативні маршрути успіхів громадами Рівненщини» за підтримки УКФ , Рівненське РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації