пʼятницю, 17 липня 2020 р.

Реформу Децентралізації - завершено

17 липня Верховна Рада України прийняла Постанову «Про утворення та ліквідацію районів»  (проєкт №3650).

Прийнятою постановою передбачено створення в Україні 136  нових районів замість старих 490, що ліквідовуються.

Таким чином на Рівненщині замість попередніх 16 тепер буде лише 4 райони -  Рівненський, Дубенський, Сарненський та Вараський. 



Консультант з правових питань Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ Василь Курилас зазначив -  тепер місцеві вибори будуть проводитись по новому.  (відеокоментар)

Окрім того, встановлено, що вибори депутатів районних рад ліквідованих районів не проводяться. Повноваження депутатів районних рад ліквідованих районів припиняються в день набуття повноважень депутатів районних рад, обраних на перших виборах до районних рад у нових районах.


Також у постанові сказано, що Центральна виборча комісія має забезпечити формування виборчих округів та проведення місцевих виборів з врахуванням новоутворених районів.

 Як відомо, 15 липня Верховна Рада України прийняла у першому читанні проект закону, який передбачає, що сільські, селищні, міські бюджети більше не залежатимуть від району.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації