середа, 12 травня 2021 р.

Процес Децентралізації на Рівненщині - завершується

Завершення процесу децентралізації на Рівненщині обговорили сьогодні в рамках проведення професійної програми для посадових осіб місцевого самоврядування який організовує  Рівненський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств установ та організацій. 



Консультант з правових питань Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ Василь Курилас детально розповів на якому етапі нині перебуває реорганізація громад Рівненщини. Чимало питань виникає навколо інституту старост, відтак він надав вичерпні відповіді  щодо призначення старост від квітня 2021р. Повні рекомендації можна знайти у розділі бібліотека на сайті АМУ. Особливу увагу у своєму виступі Василь Курилас приділив правовим питанням та новелам законодавства над якими активно працюють аналітики АМУ. Так, до прикладу – на розгляді у Комітеті Верховної Ради України з питань бюджету знаходяться розроблені Асоціацією міст України спільно з групою народних депутатів законопроекти, що пропонують збільшити частку зарахування ПДФО до бюджетів громад із 60 до 65 відсотків (законопроєкти №5066 та №5066-1). 


По завершенню навчальної частини Василь Курилас надав відповіді на проблемні питання від учасників заходу. 

 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації