вівторок, 25 травня 2021 р.

Представники регіонального відділення Асоціації міст України відвідали Вараш

Відбулася зустріч керівництва Вараської громади із представниками Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України. На початку засідання заступник міського голови Михайло Волинець надав гостям стислу соціально-економічну характеристику громади, а також окреслив проблемні питання. У планах громади – ремонт доріг, покращення стану медичної сфери у Вараші.
“Ми приїхали познайомитися з керівництвом, адже нині є багато нових облич у Вараській громаді. Із міським головою Олександром Мензулом співпрацю ми почали іще за часів, коли він був секретарем міської ради. Зі свого боку ми хочемо познайомити вас із нашою командою рівненського відділення АМУ. Наші консультанти завжди готові допомогти”, - зауважила у своєму виступі виконавча директорка Тетяна Грещук.

 
Консультант з правових питань Василь Курилас Проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» розповів які пріоритетні питання нині вирішують аналітики АМУ, горловне щоб органи місцевого самоврядування повідомляли про наявні проблеми, тоді простіше їх долати. Порадив Вараській громаді планувати роботу у форматі Співробітництва громад, адже Вараш є потужним та має реверсну дотацію, тому може допомагати іншим. Людмила Кушнер консультантка з бюджетних питань розповіла про фінансові питання, а також про зарахування акцизу з продажу тютюнових виробів, особливу увагу звернула на Законопроєкти №5244-3 та №5364 передбачають забезпечення сплати ПДФО за місцем розміщення виробничих потужностей, а не за місцем реєстрації головного офісу.
Тетяна Грещук підсумувала На розгляді у Комітеті Верховної Ради України з питань бюджету знаходяться розроблені Асоціацією міст України спільно з групою народних депутатів законопроекти, що пропонують збільшити частку зарахування ПДФО до бюджетів громад із 60 до 65 відсотків (законопроєкти №5066 та №5066-1). Завдяки збільшенню частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів громади матимуть можливість покращувати систему охорону здоров’я, соціальні послуги, інфраструктуру, благоустрій тощо. Наприкінці зустрічі спільно з учасниками обговорили питання функціонування освітньої галузі та соціального захисту. Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації