понеділок, 24 травня 2021 р.

Голови територіальних громад Рівненщини зібралися на Координаційно-консультативну раду

Голови громад Рівненщини зібралися сьогодні на Координаційно-консультативну рада з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради Сергія Кондрачука. 


Такі зустрічі вже стали традиційними, адже їх  голова обласної ради проводить щомісяця для керівників територіальних громад Рівненщини за участі депутатів обласної ради. Під час таких засідань фахівці різних галузей надають консультативну допомогу з актуальних питань життя новостворених громад.


У процесі роботи запланували розглянути питання, які стосуються перспектив ТГ щодо міжнародної співпраці з поляками, енергоефективності, земельної власності, а також додержання законодавства про працю.




Зокрема, про можливості обміну досвідом  з учасниками засідання скайпзв’язком поспілкувався керівник програми «Study tours to Poland» Польсько-американської фундації Свободи Мирослав Скірка. Він наголосив – реформа децентралізації у Польщі має довгу історію, тому польська сторона готова до співпраці з Рівненськими громадами для обміну досвідом.


Про можливості, які мають громади в питаннях енергоефективності, а саме енергосервісу, енергоменеджменту та «теплих» кредитів, розповіли фахівці Держенергоефективності, Асоціації енергосервісних компаній України та представники Фонду ім. Ф.Еберта.

Крім того, фахівці Головного управління Держгеокадастру у Рівненській області підготували необхідну інформацію щодо передачі земель за межами населених пунктів – питання, яке сьогодні є вкрай актуальним для територіальних громад.


Отримають учасники коордради і роз’яснення про зміни до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» в контексті повноважних у сфері додержання законодавства про працю. Зокрема, про те, як знизити рівень незадекларованої праці та заборгованості з виплати заробітної плати.






Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС за матеріалами Рівненської обласної ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації