середа, 19 травня 2021 р.

Акциз на тютюн - може послабити місцеві бюджети

Громади Рівненщини можуть втратити частину коштів від надходження акцизного податку на тютюн. 

"Влада хоче перекласти сплату частини акцизу з роздрібного продажу тютюнових виробів на великих гравців, проте таким чином на місцевому рівні влада може втратити 2,4 мільярда гривень.
Справа у тім, що перерозподіл акцизу на місцеві громади, як передбачається в документі, буде відбуватись через державний бюджет. Запропонований механізм, вважають в Асоціації міст, не може забезпечити справедливе зарахування податку до місцевих бюджетів" - розповів виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

Людмила Кушнер 


Консультантка з бюджетних питань Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ Людмила Кушнер розповіла - "Акцизний податок на тютюн та алкогольні напої в місцевих бюджетах області затверджений на 2021 рік в сумі 137 млн. грн. За 4 місяці поточного року вже надійшло 44 млн. грн. Нажаль на сьогоднішній день не ведеться окремий облік реалізації тютюнових та алкогольних виробів.  Тому скільки недоотримають коштів, наразі не відомо. Однак для маленьких громад, кожна копійка є важливою у її бюджеті" - зазначила Людмила Кушнер. 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ в рамках Проєкту ПУЛЬС 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації