пʼятниця, 18 березня 2022 р.

Як живуть міста Рівненської області в умовах воєнного стану

Мешканці громад у Рівненській області активно включилися у головні процеси в умовах війни, кожен знаходить собі потрібну і важливу зону відповідальності.  Як нині живуть Рівне, Сарни, Дубно та Корець - розповідають  міські голови на своїх сторінках у ФБ.

Олександр Третяк – Рівненський міський голова

На 23-ій день повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ в Україну – ситуація в Рівному лишається під контролем.

Усі міські служби працюють у посиленому режимі. Збоїв чи непередбачуваних ситуацій у нас немає. Аварійні ситуації вирішуємо оперативно.

Трест зеленого господарства розпочинає планову санітарну обрізку дерев, а дорожні служби нині активно займаються очисткою доріг після зими. 

КАТП 1728 справно вивозить сміття та ліквідовує стихійні сміттєзвалища, які подеколи все ж виникають на території громади. 

Міськсвітло оперативно реагує на аварійні ситуації, а також продовжує слідкувати за чіткою роботою світлофорних об’єктів.

В он-лайн режимі відновлено навчальний процес у школах. 80 % дітей (25900 ) долучені до дистанційного навчання Звичайно, батьки повинні розуміти, що ми живемо у воєнний час, тож якщо лунає сигнал «Повітряна тривога», треба йти в укриття. Тобто розумно коригувати навчальний процес і безпеку життя, розставляти пріоритети. Важливий нюанс: до навчання у загальноосвітніх закладах міста можуть долучатися й учні з числа внутрішньо переміщених осіб 235 дітей. Школи міста в цей непростий для України час згуртувалися і максимально допомагають нашим військовослужбовцям і переселенцям.

В нинішніх умовах Рівне – надійний тил для всієї України й особливо для тих областей, де тривають бої за звільнення. 


Продовжуємо формувати вантажі з найнеобхіднішим для мешканців міст, які на межі гуманітарної катастрофи. Залучаємо ресурси міжнародних партнерів. Адже через рашистські бомбардування потреби у гуманітарній допомозі зростають з кожним днем.

Дякую всім, хто допомагає. Захисникам, які зі зброєю в руках продовжують захищати нашу державність, нашу свободу та всіх невинних людей. Волонтерам, для яких немає нічого неможливого. 

Дякую усім підприємцям і виробникам, які стоять на варті економічної безпеки. 

Дякую всім за стійкість. 

Наша сила – у згуртованості й ми обов’язково переможемо! 

Людмила Дмитрук – Корецька міська голова 


Пам'ятаймо, що працюємо в умовах воєнного стану, який в країні продовжено до 25 квітня. Також діє комендантська година. Щодня о 9-ій годині ранку загальнонаціональна хвилина мовчання. Зупинись - вшануй пам'ять усіх, хто загинув у війні з російськими окупантами, віддавши своє життя за мир, за майбутнє, за Україну. Продовольча ситуація в громаді в нормі, наявні всі продукти першої необхідності. На міцні алкогольні напої продаж заборонено. Повідомляйте відкрито, хто і де це порушує! 

В громаді відновлено освітній процес - дистанційно. Підключаймо до навчання і дітей, які в силу обставин проживають в нашій громаді. Сьогодні відкриті двері для таких дітей та їх батьків в наших бібліотеках, центрі дитячої творчості, ДЮСШ.


Збір продуктів, теплих речей, їх відправка в населені пункти України, що цього потребують відбувається постійно. За що дякую нашим старостам, жителям сіл та міста. А ще за те, що організовано реагуєте на потреби, пов'язані з допомогою переселенців. 

Ще раз закликаю весь бізнес працювати і відновлювати свої потужності. Відкривайте сферу послуг: перукарні, кафетерії, магазини одягу та інше. Ми маємо жити і наповнювати бюджет громади. Сьогодні одне з важливих завдань в громаді - посівна кампанія. Всі ми повинні сприяти аграріям, а не заважати.

Дякуємо нашим Збройним Силам України! Вони наша сила і міць! Вони наші ангели-захисники! Будьте! Божого захисту Вам!


Василь Антонюк - Дубенський міський голова 


Триває 23-ій день нового етапу війни з агресором, який розпочав повномасштабне вторгнення на Україну і думав, що отримає швидку перемогу. Але завдячуючи мужності, героїзму наших Збройних Сил України, військових, добровольців, роботі волонтерів, а зрештою і кожного з вас, хто долучається до спільної справи задля досягнення перемоги, ворогу це не вдалося. Велика вам вдячність. Наш народ непереможний, бо ми на своїй землі. З нами Бог і з нами правда.

У нашому місті ситуація відносно спокійна та контрольована. Хоча уже зранку було дві повітряні тривоги. Не нехтуйте цими повідомленнями, йдіть в укриття. 

Комунальні служби, установи, організації працюють у штатному режимі з урахуванням умов воєнного стану, забезпечують поточну життєдіяльність міста. Гуманітарна ситуація стабільна, громадський транспорт працює. Радіаційний фон - в межах норми. Територія міста патрулюється поліцією, теробороною та загонами добровольчих формувань.

Від учора щоранку о 9.00 годині вшановуємо пам'ять українців, яких забрала війна - захисників держави, цивільних, дорослих та дітей. Вічна пам'ять усім загиблим...

Забезпечуємо надійний гуманітарний тил. Далі працюємо над отримання і відправленням гуманітарних вантажів. Вчора отримали допомогу з Швейцарії, яку привезли корінні нейбайдужі дубенчани. Сьогодні очікуємо гуманітарний вантаж з Чехії з міста-побратима Унічов. Дякую людям по всьому світу, які хочуть внести свою частинку і не залишитися осторонь у важку хвилину. Разом ми переможемо! 

Кожного дня до Дубна продовжують прибувати люди з місць, які постраждали від війни. Приймаємо, реєструємо, надаємо прихисток та необхідну допомогу. Тримаємо постійний зв'язок з військовими, підтримуємо, забезпечуємо, допомагаємо. 

Хочу наголосити, що в умовах війни не менш важливим є економічний фронт. З непрацюючою економікою Україні буде набагато важче перемогти. Бізнес повинен працювати, тому що має працювати тил і має працювати фінансова система України. Тож прошу підприємців нашого міста - повертайтеся до роботи, відновлюйте виробничі потужності, вносьте свій посильний внесок у обороноздатність країни. 

І ще одне - свою "активність" розпочали палії сухої трави. В країні - війна. І це можна розцінювати як диверсію. Зрозумійте, спалюючи траву, ви не тільки шкодите довкіллю та своєму здоров’ю, але й наводите паніку на людей, які бачачи вогонь, думають, що це можуть бути воєнні дії. У такий складний для країни час, ставмось більш свідомо до питань пожежної безпеки.

Тримаємо стрій і продовжуємо підтримувати нашу державу! Слава Україні! 

Руслан Серпенінов – Сарненський міський голова

Всі об’єкти критичної інфраструктури працюють в штатному режимі: ТОВ «Сарненський хлібозавод», продуктові магазини, банки, АЗК, аптеки, заклади охорони здоров’я.

Ми продовжуємо отримувати від наших побратимів з Польщі, Німеччини гумдопомогу, і, водночас, відправляємо необхідні речі, провізію на передову. Організацією перевезень вантажів займається Громадська волонтерська організація «HELP Sarny.UA» в м. Любліні», заснована сарненчанами, за що їм вдячність.


Вчора надали гумдопомогу Рокитнівській територіальній громаді на потреби внутрішньо переміщеним особам, зокрема, передали засоби гігієни.

Минулоі доби також партію гуманітарної допомоги відправили до м. Маріуполь. А склали її спільними зусиллями мешканці громади, докладаючи необхідні жителям та воїнам речі, доставлені з Польщі й Німеччини, спільно  з пунктом збору БК «Клесів». Зібрали їжу, предмети гігієни, ліки та ін.

Приймаємо переселенців з гарячих точок. Співпрацюємо з волонтерськими центрами та громадськими організаціями по забезпеченню переміщених осіб одягом, взуттям, медикаментами, продуктами харчування, забезпечуємо харчуванням осіб, які перебувають в закладах: ліцей «Лідер», готель «Случ». 

Вже зареєстровано у громаді 1115 переміщених осіб. 

Продовжуємо допомагати закривати нагальні потреби ЗСУ та ТРО. Харчування сил спротиву забезпечено повноцінно, тричі на день. 

Охорона міста забезпечується ТРО, патрулювання вулиць проводиться працівниками поліції спільно з «Вартою громади».

Здійснюємо постійний контроль щодо забезпечення міського та приміського транспортного сполучення в межах громади.

За 23 дні війни у громаді народилось 62 дитини, 32 дівчинки та 30 хлопчиків.

Тільки разом ми - СИЛА. Тримаємо зв'язок і бережемо Україну. Слава УКРАЇНІ !

Використано матеріали громад та міських голів  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Команда молоді з Рівного рамках програми UPSHIFT почала реалізацію проєкту «Час внутрішніх змін»

Команда «Матриця молоді» з Рівного, яка є учасниками третьої хвилі освітньої програми UPSHIFT на Рівненщині – розпочали реалізовувати свої о...

Популярні публікації