четвер, 31 березня 2022 р.

Фахівці інклюзивно-ресурсних центрів Костопільської громади започаткували проект «Психолог поруч»

Як говорити з дітьми про війну? Як спілкуватися з дітьми, які стали свідками бойових дій? Як допомогти дітям та дорослим при панічних атаках? Які слова підтримки можна використовувати, а які ні під час війни? Як діяти в кризових ситуаціях та як допомогти дитині, що пережила травмуючі події?


Це неповний перелік тих актуальних потреб, з якими працюють фахівці інклюзивно-ресурсних центрів. Ініціювала створення групи психологічної підтримки у кризових життєвих ситуаціях «Психологи поруч» Вікторія НАУМОВИЧ, до якої згодом доєдналися психологи інших закладів освіти. Тут можуть отримати психологічну допомогу всі, хто цього потребують, в тому числі і внутрішньо переміщені особи.

«У цей важкий період наші вихованці отримують кореційно-розвиткові послуги дистанційно. Для цього створена група у вайбері, де фахівці систематично надсилають інформаційні матеріали та відео - звернення. Активно триває консультування батьків «особливих» дітей, навчаємо їх ефективних методів та технік подолання стресу. Продовжуємо вивчати дієві способи стабілізації емоційно вольової сфери, саморегуляції: правильне дихання, тілесні техніки та арт терапевтичні вправи,» - додає керівник Центру Вікторія НАУМОВИЧ.


Фахівці ІРЦ№2 беруть участь у навчаннях, онлайн - тренінгах і семінарах для вдосконалення професійних навиків і отримання нових цінних знань, щотижня проводять онлайн - зустрічі із педагогами та психологами нашої громади, для спільного навчання та обміну досвідом.

Також, у вільний від роботи час, вони активно займаються волонтерською справою: плетіння маскувальних сіток, приготування їжі, розподілення речей першої необхідності.

При потребі звертайтеся за номером телефону 068-002-42-83 Вікторія НАУМОВИЧ

За матеріалами Костопільської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Команда молоді з Рівного рамках програми UPSHIFT почала реалізацію проєкту «Час внутрішніх змін»

Команда «Матриця молоді» з Рівного, яка є учасниками третьої хвилі освітньої програми UPSHIFT на Рівненщині – розпочали реалізовувати свої о...

Популярні публікації