середа, 30 березня 2022 р.

Етнопарк «Ладомирія» тимчасово адаптувався під волонтерський центр

Російсько-українська війна внесла суттєві корективи не лише в життя кожного українця, але й в діяльність підприємств та організацій. 

Не став винятком і етнопарк "Ладомирія" який розташований у Радивилівській громаді – розповідає Володимир Дзьобак - Голова ГО «Центр дослідження і відродження Волині».


 «Із центру дослідження і відродження Волині, із ряду локацій, які призначені були для відпочинку і розваг заклад поступово перетворюється на місце сприяння ЗСУ, внутрішньо переміщеним особам і підприємствам зі сходу України. 

Основним пріоритетом діяльності нині є допомога армії. Усім можливим. Наразі було здійснено декілька поставок продуктів харчування, предметів особистої гігієни і захисту нашим воїнам.

За короткий проміжок часу ми перелаштували нашу "Камінну залу" із місця проведення майстер-класів, навчання, активностей в центр допомоги тимчасово переміщеним особам. 


У міру власних сил і можливостей, ми плануємо безкоштовно роздавати їм продукти харчування, побутову хімію, засоби догляду за дітьми, одяг і тому подібне. Цим ми намагаємося не замінити роботу державних органів, а доповнити і розширити її, охопити всіх, хто цього потребує.

Я вдячний Наталія Оксененко яка з перших днів активно включилася в цей процес. Сьогодні вона фактично є співорганізатором нашого центру в новій якості. 

Окрім цього, щиро дякую багатьом іншим небайдужим людям за їх сприяння у налагодженні цього процесу.


За один день нас відвідало понад сто осіб з Чернігова, Києва, Харкова і міста Коростень, Житомирської області.

Потреба є практично в усьому: продуктах харчування, засобах гігієни, одязі, медикаментах. Також існує гостра нестача в куртках, як для дорослих так і дітей. Деякі жінки прямо у нас одягали на себе теплий одяг і вже в ньому йшли до місця свого проживання.

Переважна кількість людей втратили не лише домівки та майно, але часто і близьких. Завдання кожного з нас - їм допомогти. Чим можливо."- написав Володимир Дзьобак на своїй стоінці у ФБ.

Працюємо у вівторок, середу і четвер з 11.00 і до 13.00. Поки що допомогу надаємо одноразово. Одяг двічі, з інтервалом в десять днів. 

При собі просимо мати паспорт. 

Адреса: місто Радивилів, вулиця Шкільна, 1. Етнопарк «Ладомирія». Камінний зал.

Використано матеріали Володимира Дзьобака


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Громади продовжують м'яку інтеграцію ВПО через занурення в історичне минуле Рівненської області

Співпраця Ради з питань ВПО при Рівненській ОВА, Ради з питань ВПО при Березнівській міській раді та БО «БФ «Рокада» сприяла проведенню екск...

Популярні публікації