вівторок, 22 березня 2022 р.

Державні установи Гощанської громади працюють у звичному режимі

Установи Гощанської громади повернулися до звичного режиму роботи, усе задля зручності населення. 

Гощанський відділ реєстрації цивільних станів

У мирний час працівники Гощанського відділу ДРАЦС надавали послуги працювали з вівторка по суботу. Крім того, у понеділок черговий працівник проводив реєстрацію смерті.

- З моменту оголошення в країні воєнного стану ми працюємо в посиленому режимі, - каже керівниця Гощанського відділу ДРАЦС Ірина Парфьонова. - Весь спектр послуг надається з понеділка по суботу. У перший день війни ДП «Національні інформаційні системи» свідомо закрили реєстри задля попередження можливих диверсій. Послуги надавались поза реєстром, актові записи здійснювались на паперових носіях. Під час держаної реєстрації смерті надавались відповідні витяги для отримання допомоги на поховання. Уже 4 березня було відновлено роботу реєстрів. Відтак ми внесли в них усі актові записи, які до того зберігались на папері.

Водночас Ірина Парфьонова зауважила, що згідно наказу Міністерства юстиції про екстериторіальність від 27 лютого цього року громадяни України з будь-яких регіонів можуть звертатися у відділи ДРАЦС незалежно від місця мешкання та прописки. Пов’язано це з великою кількістю переселенців, особливо у західних бластях України.


Також унесені зміни у процедуру реєстрації шлюбу. Якщо раніше пара подавала заяву, а реєстрація здійснювалась через місяць, то тепер це можна зробити у день подання відповідної заяви. Крім того, якщо один із наречених є військовослужбовцем, то реєстрація шлюбу може відбутися без особистої присутності нареченого (нареченої). До слова кажучи, переселенцям всі послуги надаються безкоштовно.

Скасовано державне мито за реєстрацію актів цивільного стану, повторну видачу свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану і свідоцтва, що видаються у зв’язку із зміною і поновленням актових записів цивільного стану і для місцевого населення.

Центр надання адміністративних послуг

За попередньо затвердженим графіком працює й Центр надання адміністративних послуг Гощанської селищної ради.

- Ми працюємо з 8 до 17 години щодня, у п’ятницю – до 16 години, - повідомив начальник ЦНАПу Олександр Поліщук. – На відміну від ДРАЦСу ми відключенні від реєстру і частина послуг не надається. Зокрема неможлива реєстрація нерухомості, фізичних осіб-підприємців, місця проживання, повідомлень про початок будівництва. У ручному режимі реєструється лише місце проживання новонароджених дітей. Решта адміністративних послуг соціального характеру, довідки надаються у звичному режимі. Це зокрема субсидії, пільги, допомоги надаються. ЦНАП приймає заяви і відповідні документи й направляє відповідну інформацію у відділ соціального захисту населення Гощанської селищної ради. У співпраці з відділом соцзахисту ми реєструємо переселенців, які прибувають на територію Гощанської громади з інших регіонів Ураїни. Після законодавчого врегулювання питання їм надаватиметься статус внутрішньо переміщених осіб і, можлива, певна допомога. Реєстрація переселенців здійснюється в старостатах територіальної громади. Наразі офіційно зареєструвались понад 300 осіб.

Гощанський районний суд

У штатному режимі працює й Гощанський районний суд Рівненської області. Виключенням став лише перший день війни, 24 лютого, коли було знято з розгляду справи, призначені на цей день.

Водночас з метою дотримання безпеки на сайті Гощанського районного суду розміщено звернення до учасників судових процесів з проханням утримуватись від участі в засіданнях, якщо слухання не передбачають обов’язкової присутності. Також суд просить утримуватись від відвідин установи, якщо така потреба не є нагальною.

Контактні номери телефонів: канцелярія суду - 2-11-37; 2-27-63. Номер телефону єдиного контакт-центру судової влади України - 044-207-35-46. 

Повідомляє Гощанська селищна рада


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Команда молоді з Рівного рамках програми UPSHIFT почала реалізацію проєкту «Час внутрішніх змін»

Команда «Матриця молоді» з Рівного, яка є учасниками третьої хвилі освітньої програми UPSHIFT на Рівненщині – розпочали реалізовувати свої о...

Популярні публікації