субота, 26 березня 2022 р.

Базові соціальні послуги терцентру у Гощі розширено

Залишаючи рідний дім під обстрілами ворожої техніки у пошуках більш безпечного місця для своєї родини мало хто встигає взяти з собою в дорогу навіть найнеобхідніше речі. Тож, знайшовши тимчасовий прихисток, люди потребують як психологічної, так і матеріальної підтримки й допомоги. Отримати її вони можуть у Гощанському КЗ "Територіальний центр соціальних послуг". 

З перших днів війни працівники КЗ "Територіальний центр соціальних послуг" Гощанської селищної ради активно долучились до волонтерської роботи – нарізали стрічки, плели маскувальні сітки. 


Паралельно вони виконували й свої безпосередні обов’язки. Саме завдяки колективу терцентру одинокі непрацездатні громадяни, люди з інвалідністю, особи, що опинились в складних життєвих ситуаціях не залишились без уваги, постійно відчувають підтримку та турботу навіть у цей складний для країни час. А тим часом фахівці відділення соціальної роботи надають базові соціальні послуги, працюють з сім’ями та особами, які перебувають у складних життєвих обставинах та не можуть подолати їх самостійно.

Особливої значимості роботі фахівців терцентру надають тимчасові переселенці, які тут можуть отримати широкий спектр послуг та гуманітарної допомоги. 

- Аби отримати допомогу тимчасові переселенці мають офіційно зареєструватися в Гощанському ЦНАПі, - каже директор терцентру Тарас Блащук. - Відтак вони мають можливість отримати одяг, продукти харчування, засоби особистої гігієни. Ми готові забезпечувати цих людей усім чим можемо.

До слова кажучи, з дитячим одягом, взуттям, харчуванням допомагають волонтери. Поміж ними й мешканка Тучина Галина Ліскевич, яка займається волонтерством ще з 2014 року. 


- У деяких родинах переселенців є кількамісячні діти, які потребують особливого, безлактозного харчування, - зауважила заступниця директора терцентру Світлана Павлюк. - Наразі його доволі проблемно купити. Тож ми звернулись за допомогою саме до пані Галини. Не багато, але все ж кілька коробок безлактозного дитячого харчування вона знайшла та привезла в Гощу. Також вона допомагає нам із необхідним дитячим одягом. 

На момент візиту в терцентр фахівці закладу саме розподіляли привезені Галиною Ліскевич продукти харчування. Голубці, вареники, плов, вінегрет, пиріжки, здобні рогалики – усе це приготували для переселенців мешканці Житина. 

До слова кажучи, якісному формуванню пакунків переселенцям з необхідними для них речами й продуктами вкрай допомагає гуманітарна допомога з польського міста-партнера Альвернії. 

- Ми не ділимо людей по приналежності до тієї чи іншої громади, - наголосила Світлана Павлюк. – Якщо людина поселилась в одному з сіл сусідніх громад і потребує нашої допомоги, то ми її надаємо. До нас звертались люди, які наразі мешкають у Томахові, Бабині, Шубкові. Сьогодні не може бути наших чи не наших. Усі ми українці. 

Загалом в Гощанській громаді є майже 500 офіційно зареєстрованих переселенців. Також на обліку відділу соціальної допомоги вдома Гощанського терцентру перебуває 470 осіб, відділу натуральної грошової допомоги - 516 осіб. 

- Кількість осіб, сімей, шо перебувають на обліку міняється щоденно, - каже завідувачка відділення соціальної роботи Оксана Бусь. - На облік ми ставимо також сім’ї тимчасових переселенців, які з огляду на воєнні дії були змушені залишити місце свого проживання й шукати більш безпечне місце. До фахівців терцентру вони можуть звертатися з будь-якими питаннями, а ми намагатимемось їм допомогти. 

До слова кажучи, КЗ "Територіальний центр соціальних послуг" працює в штатному режимі з 8 до 17 години й розміщується за адресою смт Гоща, вул. Застав’я, 22".

Джерело газета «Рідний край»


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Громади продовжують м'яку інтеграцію ВПО через занурення в історичне минуле Рівненської області

Співпраця Ради з питань ВПО при Рівненській ОВА, Ради з питань ВПО при Березнівській міській раді та БО «БФ «Рокада» сприяла проведенню екск...

Популярні публікації