понеділок, 1 жовтня 2018 р.

Громади Рівненщини працюють над покращенням безпеки


Громади Рівненщини готові почати реалізацію безпекових проектів.  Для активістів, представників ініціативних груп, громадських організацій об’єднаних територіальних громад Рівненщини «Комітет виборців України» організував навчальний тренінг. Під час тренінгу  «Підвищення організаційної спроможності лідерів місцевих громад у реалізації проектів» учасники спробували написати проекти на найбільш болючі теми - стихійні сміттєзвалища, безпека дітей у школі та відсутність належної інфраструктури для відпочинку молоді. 


Учасники самі визначили реальні проблеми своїх громад, їх планують вирішити, для цього потрібно вміти якісно написати проектну заявку для донора. Кожен пункт універсальної проектної заявки учасники тренінгу, під керівництвом тренера, пропрацьовували в групах самостійно

Тренер Вячеслав Долід розповів про основні методологічні вимоги та правила підготовки проектів: від визначення проблеми до написання конкретної мети, завдань і заходів для досягнення цілей.

Представниця Смизької ОТГ Вікторія Костюк розповіла – «Наша громада активно реагує на усі конкурси та тренінги. Ми навіть створили своєрідний актив громадських активістів, обєднали усі наші зусилля та ідеї. Тому маємо вже хорошу проектну історію, адже реалізували чимало грантових проектів, і ми реально бачимо результати, як змінюється наша громада.»
Консультант з бюджетних питань проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ Людмила Кушнер -  розповіла про особливості роботи з коштами, отриманими від міжнародних донорів та державних і місцевих органів влади.

Консультант з правових питань  проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ Василь Курилас  наголосив - сьогодні найкраще розвиваються ті громади, які не бояться брати на себе відповідальність, які навчилися господарювати в умовах реформ, де працівники громади займаються самоосвітою та власним розвитком.


Святослав Дубов, заступник директора Рівненського КВУ переконаний –  подібні тренінги – тільки допомагають у цьому. До того ж у 8 громадах Рівненщини вже активно працюють над написанням стратегії безпеки. Сподіваємось, що подібні тренінги згодом продемонструють реальні результати, коли громади почнуть реалізовувати власні ідеї за донорські кошти.   


Тренінг провели в рамках проекту «Створення та інституційний розвиток мережі Громадських організацій ХАБів», що підтримується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні в межах Проекту «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.
Повідомляє  Офіс Реформ проекту ПУЛЬС, Рівненського відділення АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації