четвер, 4 жовтня 2018 р.

Дядьковицька громада Рівненського району чекає призначення виборів та вже планують перші кроки після них


У Дядьковицькій громаді  обговорили перші кроки після проведення виборів. Зустріч організували консультанти проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС) Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України.  Сільським головам, секретарям рад та депутатам консультанти розповіли про планування роботи вже після виборів. 

Консультант з правових питань Василь Курилас  розяснив особливості виборчого процесу. Заспокоїв присутніх – навіть якщо вибори відбудуться наприкінці грудня, хвилюватися не варто. У перші дні січня встигнуть провести першу сесію. Потому розказав, які мають бути прийняті перші рішення, як сформувати штатний розпис. Обовязково потрібно – прийняти бюджет, а вже потім починати прийом майна у власність громади, а це школи, комунальні заклади, та медичні заклади.  Консультант надав зразки документів та методичні рекомендації щодо проведення першої сесії. Особливу увагу наголосив на дотриманні закону про  антикорупцію. 

Людмила Кушнер консультант з бюджетних питань також наголосила -  затвердити бюджет встигають усі громади, тому за це хвилюватися не варто.  Водночас попередила -  бюджет буде складний, бо багато повноважень покладається на громаду, і утримання нових обєктів.  Особливу увагу порадила звернути на кадровий потенціал громади, та розпочати роботу з підприємцями вже цьогоріч.


Нагадаємо Дядьковицька громада утворилася влітку, до її складу увійшло три сільські ради -  Дядьковицька, Шпаківська та Верхівська, усього 17 сіл, а це 5700 мешканців. До слова, громада розташована поруч з містом Рівне. 

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації