вівторок, 23 жовтня 2018 р.

Рівняни вивчали позитивний досвід господарювання Вишнівецької ОТГ у Тернопільській області


Делегація з Рівненської області відвідала Вишнівецьку об’єднану територіальну громаду у сусідній Тернопільській області. Маршрут успіху до сусідів організувало Рівненське регіональне відділення Асоціації міст України в рамках реалізації проекту ПУЛЬС. 
Представників об’єднаних громад та органів місцевого самоврядування Рівненщини зустріла заступниця Вишнівецького селищного голови Юлія Цимбалюк.  А далі вона розповіла про найцікавіший досвід громади.  
У дитячому садочку «Малятко» у селищі Вишнівець вже працює 4 групи, всього садочок відвідує понад 80 малюків.
Тут створені усі умови для всебічного розвитку – облаштовані ігрові та навчальні кімнати, спальні, та санвузли. Четверту групи відкрили навесні 2018 року. До того тут були орендарі аптека.  Тому роботи з ремонтом було чимало розповіла завідуюча Оксана Дідик. 



У Вишнівецькій громаді є 4 школи, гості  відвідали дві з них. До початку нового навчального року у Старовишнівецькій школі – облаштували шкільне подвіря. Вклали новий асфальт, встановили лавки. У школі вже замінили усі вікна, відремонтували дах. 



 
Завдяки програмі Добре у школі завершують ремонт актової зали, вона буде мати призначення конференц-зали. Завершили тут і ремонт спортивної зали. 






А  це вже інша школа, одна з найстаріших у громаді – їй понад 70 років тут навчається понад 400 учнів. Всередині приміщення має доволі сучасний та комфортний вигляд. 



У коридорах облаштовані відпочинкові зони, а також оранжереї.  У планах - реставрувати стару глядацьку залу, а також переформатувати їдальню на інтелект-кафе. 
 










Та найбільша гордість громади  -  спортивний стадіон. Тут грають у футбол – команди другої ліги. Це і не дивно – адже він має визнання УЄФА. Доглянутий газон, глядацькі трибуни, конференц-зала, та перевдягальні для спортсменів.  В майбутньому тут мріють зробити справжні бігові доріжки навколо стадіону.  




Гості, від побаченого, захвату не приховують, і кажуть Вишнівецька громада є прикладом для наслідування. 








Піклується громада і про безпеку мешканців. Мають власну пожежну команду, її усіляко підтримують та розвивають. 
 Поділилися господарі секретами економії у питаннях благоустрою громади. Тут ремонтують дороги,  тротуари вкладають бруківкою – це надійніше і по ціні майже однаково.

У центрі селища облаштували сучасний сквер для відпочинку мешканців та гостей.
На останок відвідин – рівнянам показали окрасу громади – Вишнівецький замок.

 Повідомляє  Офіс Реформ проекту ПУЛЬС, Рівненського відділення АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації