четвер, 11 жовтня 2018 р.

У Млинівській ОТГ ламають стереотип сільського жителя


У Млинівській громаді відбуваються суттєві зміни. Зокрема нині керівництво громади намагається вивести жителів на якісно новий рівень життя, у такий спосіб кажуть – ламають стереотип сільського мешканця. 

Зокрема у громаді працює інспектор з благоустрою, тобто усі роботи з облаштування територій контролюють. Працює в громаді і інспектор по праці, який здійснює контроль щодо легалізації робочих місць, вчасної  виплати заробітної плати , та інших умов праці. Громада організовує різноманітні ярмарки, свята та фестивалі. У такий спосіб налагоджують співпрацю з малим бізнесом та підприємцями. У центрі селища стихійний ринок – облаштували, і створили безпечні умови для усіх мешканців громади. 


Голова громади Дмитро Левицький розповів – ми працюємо на стратегію розвитку громади. Адже поточні проблеми потрібно вирішувати постійно, а ми хочемо щоб громада водночас розвивалася на перспективу.


Нині почали займатись розвитком  туризму. Облаштовують різноманітні зони відпочинку - монумент Слави, знак Небесної сотні, встановлюють освітлення з енергозберігаючими технологіями, так хочемо популяризувати Млинів вечірній. До розвитку туризму залучають  інвесторів. 

Особливу увагу у громаді  звертають на розвиток  освітньої галузі та позашкілля. Громада має чимало різноманітних установ позавшкільної освіти та спортивних секцій. Їх планували розмістити в одному приміщенні і утворити там культурний центр  дозвілля. Для цього планували два навчальних заклади об’єднати в один,  у такий спосіб отримали б одне приміщення для цього центру. 


У Млинівській школі №3 почали підготовчі роботи до такого об'єднання. На оновлення матеріально- технічної бази школа отримала 800 тис.грн з освітньої субвенції, та ще 700 тис. з бюджету громади. 

У школі звертають увагу не лише на навчальний процес, а й на перепочинок школярів, там   започаткували проект «Цікаві перерви».  У коридорах облаштували інтерактивну підлогу, ігри та завдання,  настільні столи для гри в теніс та аерохокей.



У школі навіть стіни та вазони нагадують про новий освітній простір. Вчителі, батьки та учні усі разом створювали нове обличчя навчального закладу – мотивуючий простір,  креативний дизайн, сучасне обладнання, енергоефективні лампи та умови безбар’єрного доступу. 


Олена Семенович медіаконсультант   Офісу Реформ проекту ПУЛЬС, Рівненського відділення АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації