вівторок, 2 жовтня 2018 р.

У Рівному активні громадяни обговорили перспективи розвитку міста


2 жовтня у  Рівному відбувся Форум активних громадян. Захід покликаний сприяти більш глибокій та всебічній співпраці між муніципальною владою та громадянами. Форум організовано Міжнародним республіканським інститутом за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Захід відкрив Сергій Паладійчук, секретар Рівненської міської ради. Він зазначив, що громада міста має бути активною і готова брати участь у різних проектах та конкурсах. У панельній дискусії на тему: «Міський розвиток та участь у ньому громади» взяв участь Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. Він розповів про сутність та перспективи бюджетної децентралізації, зокрема зазначивши: «Наповнення бюджетів громад, міст і селищ є одним з найважливіших питань. Значне джерело для місцевих бюджетів – це надходження від акцизного податку».

Також О. Слобожан зупинився на питанні про шляхи розвитку інфраструктури в громадах та необхідності контролю за діяльністю забудовників: Ми маємо відстояти пайову участь забудовників і контролювати її виконання, адже це - будівництво шкіл, садочків та комунікацій.
Експерт з довготривалих стратегій Євген Глібовицький  розповів про першочергові проблеми, які мають вирішити рівняни для того аби місто почало активно розвиватися. Особливу увагу звернув на конкуренцію, адже саме вона породжує розвиток. 
 

Учасникам Форуму презентували  – муніципальне опитування від МРІ. Секретар Рівненської міської ради Сергій Паладійчук розповів, як працює сервіс «Електронне врядування» у Рівному. 

Особливу увагу звернули  на  проекти розроблені випускниками програм  Академії громадянина та Школи молодого політика. Це зокрема проект з модернізації освітлення парків «Кінець темних часів», проект Рівненського ПДМ «Трафік можливостей», Гдропарк 2.0. Перезавантаження та Welcome to «Єврейка». До обговорення цих проектів долучилися усі учасники Форуму.






Повідомляє  Офіс Реформ проекту ПУЛЬС, Рівненського відділення АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації