пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Органічне виробництво популяризують серед молоді ОТГ Рівненщини


"Розвиток органічного виробництва в ОТГ" – обговорили учасники однойменного круглого столу.  Захід відбувся у школі-колегіумі Козинської об'єднаної громади, до участі запросили представників Козинської та Мирогощанської громад. В обговоренні  взяли участь науковці з Рівного та Львова, а також представники Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України та Рівненського  Центру розвитку місцевого  самоврядування. Голова Козинської громади Юрій Костюк назвав переваги громади – у Козинській громаді розвинуто рільництво, бджолярство, але нам потрібно усі ці напрямки розвивати активніше.


Основний акцент спікери робили на тому -  що до такої діяльності потрібно залучати молодь.  Доктор сільськогосподарських наук, професор Львівського національного аграрного університету Іван Шувар визначив основні проблеми органічного виробництва сільськогосподарської продукції. 


Директор ЦРМС Руслан Сивий, наголосив на важливості даної теми для розвитку громад Рівненщини - «Розвиток органічного виробництва – надзвичайно важливий, багато громад області зараз працюють над впровадженням цього напрямку. Молочні кластери, ягідництво, сироваріння – майбутнє громад. Це і робота для людей, і фінансова складова розвитку об’єднаних громад», - наголосив він.


Виконавчий директор Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук наголосила -  усі громади повинні знайти свій особливий вид діяльності, і максимально це розвивати та популяризувати.
Учасники заходу обговорили особливості ведення органічного землеробства, роль учнівської та студентської молоді у підготовці кадрів сільського господарства, а також способи створення прибуткового ягідного органічного бізнесу. 


Учні школи зацікавились темою, кажуть надалі також не проти розвивати органічне виробництво. Директорка опорного закладу Галина Смолярчук переконана -  дітей та молодь обов’язково потрібно залучати до таких процесів, тому у школі ввели практичний курс допрофільної підготовки у галузі фермерства. 


Своїм досвідом поділилися фермери Рівненщини, які вже перейшли на органічне ягідництво.  Вони переконані, органічне вирощування - це нова та цікава сходинка в сільському господарстві та нові перспективи для фермерів.
Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації