середу, 11 грудня 2019 р.

«Витягнути кротів на світ» – таке завдання поставив перед податківцями та головами ОТГ, очільник Рівненщини Віталій Коваль


Під час робочої зустрічі з головами районів та ОТГ Рівненщини обговорили ряд важливих питань для повноцінного розвитку громад у 2020 році. Першочергово звернули увагу на безпекові питання, аби уникнути  трагічних ситуацій, яка тиждень тому трапилася в Одесі. Відтак, рекомендував  прислухатися до порад ДСНС України у Рівненській області, та вжити усіх заходів щоб створити безпечне середовище у всіх населених пунктах.


Особливу увагу звернули на запровадженні паспортів громад області. Проект паспорту громади присутнім  презентував  в.о. начальника ГУ ДПС в Рівненській області Віталій Чуй. Він зауважив, якщо  подолати нелегальний бізнес та організувати детінізацію заробітної плати, ці заходи допоможуть збільшити надходження у місцеві бюджети. Нагадав, що нині ми усі йдемо до діджиталізації, а касовий апарат у смартфоні вже у 2020 році таки запрацює.



Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль висловив свої зауваження, щодо планів податківців. « «2020 рік має стати роком пошуку внутрішніх резервів. У нас є «білий, сірий і чорний» бізнес. Я вас прошу - починайте з «чорного» бізнесу.  Щоб не постраждали першочергово ті, які і так працюють, «витягніть  кротів на світ».  Наше завдання – допомогти бізнесу, особливо у віддалених районах та селах, стати легальним  і працювати  прозоро» - наголосив Віталій Коваль.



Вже до кінця січня 2020 року громади мають реалізувати ряд заходів, які передбачають: інвентаризацію податкової бази та платників податків, запровадити повний облік ресурсів громади (матеріальних, природних, земельних), визначити «точки зростання» економічного потенціалу громад.

Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС  Рівненського РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації