четвер, 26 грудня 2019 р.

Квасилів – готовий приєднатися до Рівного


Таку думку озвучив селищний голова Степан Горбатюк під час робочої зустрічі з фахівцями проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ.

  
Голова розповів – «Ми давно хотіли би утворити громаду, але наші сусіди, навколишні села пішли проти перспективного плану і утворили власну Корнинську громаду, тим самим порушивши  наш формат обєднання, який був передбачений у перспективному плані Квасилівської ОТГ. Потім ми вже обговорювали з  нашими депутатами можливість приєднання до Здолбунова. Однак, люди висловилися проти. Мовляв, якщо вже приєднуватися до когось більшого, то це однозначно має бути Рівне, а не Здолбунів.»  Відтак нині у Квасилові працюють над даним питанням, щодо приєднання до міста Рівного.

Консультант з правових питань Василь Курилас зазначив -  назад дороги вже немає, якщо Корнинська громада стала вже самостійною, то очікувати що вони захочуть обєднатися з Квасиловом – не варто.  Тому потрібно  пришвидшити процес приєднання до міста Рівного та скористатися пропозиціями щодо фінансових вливань на розвиток інфраструктури Квасилова.   

Степан Горбатюк каже -  у нас є перспектива розвитку, адже маємо чимало бюджетоутворюючих підприємств, тому маємо регулярні  фінансові надходження.   
Директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук зауважила -  «Ви багато втратили, що так довго не обєднувалися, але ми розуміємо, що це не ваша провина. Тому – зробіть правильний вибір щодо свого подальшого партнера, бо вже потім змінити  формат обєднання - буде не можливо.»
Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС  Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації