середу, 4 грудня 2019 р.

Шкільний автобус з підйомником з’явився у Клесівській громаді


3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю – цей день встановлений резолюцією Генеральної асамблеї ООН у жовтні 1992 року. Міжнародний день людей із інвалідністю - покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя.

Цього дня до всебічної підтримки дітей з інвалідністю долучилися і у Клесівській  громаді. У Клесівській ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцей під час перерви між уроками  відбулася загальношкільна лінійка присвячена Міжнародному дню людей з обмеженими можливостями, мета якої нагадати усім – ми усі різні і ми є рівні.


Про важливість соціалізації людей з обмеженими можливостями в суспільстві та переваги, які воно отримує від участі таких людей у політичному, соціальному, економічному і культурному житті у своєму виступі наголошувала гість заходу – заступниця голови Клесівської селищної ради – Тетяна Коханевич. «Їм не потрібно щось особливе, лише елементарне - можливість жити, жити серед людей, бути в суспільстві і відчувати себе людьми, адже інвалідність - це не вирок» - підсумувала свій виступ Тетяна Коханевич, після чого, від імені керівництва селищної ради, презентувала новенький шкільний автобус для ліцею (з обладнаним підйомником для полегшення посадки та висадки дітям з обмеженими можливостями). Першими пасажирами у цьому автобусі, що під’їхав на шкільне подвір’я, були учні 7-В класу разом з Ковалем Артемом.


Завершилася урочиста лінійка флешмобом «Долоньки доброти», який додав трішки позитиву та веселих фарб у зимовий грудневий день, а серця дітей з інвалідністю, які навчаються у Клесівській ЗОШ І-ІІ ступенів-ліцеї, зігріли подарунки та теплі обійми гостей.

За матеріалами Клесівської ОТГ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації