четвер, 5 грудня 2019 р.

До Дня місцевого самоврядування у Гощі керувала учнівська молодь


До Дня місцевого самоврядування Гощанська селищна рада передала  керування селищем для учнівської молоді. Ідея не нова, але в Гощі такий проєкт реалізовується вперше. Що саме відбувалось 3 та 4 грудня в селищній раді розповіли учасники проєкту.


«Ми - учнівська молодь, яка зацікавлена в житті нашого селища. Ми хочемо зробити його цікавим, веселим, прикольним, жити у сучасному, затишному, красивому містечку!

Учні 8-10 класів з обох шкіл Гощі весело та активно провели два дні у селищній раді та мали змогу відчути себе у ролі посадових осіб органу місцевого самоврядування та депутатів.


Першого дня ми познайомилися з головою, його заступником, секретарем, юристом, проєктним менеджером. Дізналися багато про їхню роботу та обов'язки. Тоді провели справжні вибори, на яких молодь обрала голову селища, секретаря, затвердила заступника. Але найцікавіше відбувалося наступного дня, коли депутати на чолі з новообраною головою (до-речі першою дівчиною в історії головування селища), заступником та секретарем провели сесію, на якій обговорили 5 важливих питань: створення притулку для собак, виділення земельних ділянок для учасників бойових дій, запровадження в дошкільному закладі «методики Монтессорі», реконструкція вулиці Незалежності, проблема сортування сміття. Ми дискутували, шукали найкращі шляхи вирішення проблем, розглядали питання як з боку влади, так і з боку мешканців селища, вибудовували комунікацію, діалог, шукали компроміс.  З однієї сторони, це складно, адже нелегко приймати рішення, що стосуються рідного селища. Та з іншої сторони - це дуже цікаво відчути себе у ролі депутата» – розповіли  учасники проєкту. Учні цікаво, весело та позитивно провели два дні обміну, дізналися багато нової інформації та отримали багато хороших вражень. Дехто навіть в майбутньому вже задумується над депутатською діяльністю.





Додатково діти проводили прийом громадян, працювали з документообігом, виїжджали з інспектором з благоустрою і на кладовище, і до майбутнього ЦНАПу, і до котельні, і на місця, де найбільшою проблемою є сміття. Вони  вчились основам проєктного менеджменту у завданні з облаштування новорічного містечка в Гощі.  Тепер учасники знають  про роботу селищної ради значно більше.


Організатори переконані - місцевому самоврядуванню  точно бути успішним, якщо поряд така креативна та активна молодь.
За повідомленням Гощанської селищної ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації