пʼятницю, 13 грудня 2019 р.

У Рівному відбувся Ярмарок-фестиваль громадських ініціатив Рівненщини


Громадські активісти зібралися разом у Майстерні міста Рівного  та підсумували проекти 2019 року. А їх, як з’ясували організатори, виявилось чимало.  Кожна ініціатива, проект, чи активність – обєднує навколо себе чимало творчих, креативних та небайдужих рівнян.  Усі проекти спрямовані на розвиток та популяризацію Рівненщини. Тож присутні не просто презентували свої найуспішніші проекти, а й обговорили  проблеми, які виникали під час їх реалізації, поділилися власним  досвідом із залучення фінансів, партнерів та однодумців.  Спільно обговорили подальші комунікативні стратегії – аби залучити якомога більше людей до участі у різноманітних активностях.




Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг зазначив -  «Громадський сектор на Рівненщині розвивається доволі добре. Ви ініціюєте цікаві культурні, мистецькі, розвиткові, інклюзивні проекти, чимало з яких голосно звучать на всеукраїнському рівні. Сьогодні є багато можливостей для громадського сектору, зокрема, при Рівненській ОДА  щороку оголошуються конкурси проектів, тож подавайтеся і надалі. Нині ми хочемо запровадити конкурс проектів і для розвитку спортивного сектору.»


Учасники зустрічі ще раз пригадали проекти, які голосно заявили про себе та мали підтримку  з різних джерел - «Фестиваль «Енергія мистецтва «EnergyArtFest», проєкт «Вражай та надихай», «Лікарняна клоунада», «Джемборі 2019», «Перше digital-сузір’я муралів на карті України», «Формування велокультури у Клеванській громаді», Благодійний забіг «Почуємо разом», «Дракар Гунгнір. Історична реконструкція прадавнього човна», «Формування нової моделі культурного простору», «Культурно-мистецька медіа-школа для дітей та підлітків», «Художня студія».  Ці та інші проекти також потрапили до  каталогу проектів в рамках Ярмарки-фестивалю громадських ініціатив Рівненщини.


Серед проектів є чимало ініціатив, які спрямовані на розвиток обєднаних територіальних громад.  Їх переважно  реалізують громадські організації, які там і розташовані. Доволі активні  у Смизі, Гощі, Клевані, Острозі та Демидівці.



Учасники ярмарки переконані – якщо організація має хорошу, цілеспрямовану команду, тоді ідеї вдається реалізувати набагато простіше. Обіцяють у 2020 році  дивувати новими не менш креативними проектами.


Ця подія реалізована за підтримки Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА.

  
Олена Семенович  
консультант з медіа-комунікацій Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ





Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації