понеділок, 4 травня 2020 р.

На Рівненщині пропонують утворити чотири райони


Реформа децентралізації в області знаходиться на завершальній стадії. Нагадаємо, нині на Рівненщині вже створено 48 ОТГ. Загалом згідно перспективного плану мають бути 64 об’єднані громади. На черзі – наступний етап реформування – формування адміністративно-територіального устрою на районному рівні.

В області відбулася онлайн нарада за участю Мінрегіону, обласної адміністрації, народних депутатів України, представників всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, експертів. Під час заходу обговорили створення адміністративно-територіального устрою, що включає чотири райони.
«Облдержадміністрація підготувала проєкт адмінустрою області на районному рівні. Він включає чотири райони: Рівненський, Дубенський, Сарненський та Вараський. Основні критерії, якими ми керувалися - відстань від районного центру не більше 60 км і громада має налічувати близько 150 тисяч жителів», - розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.
На сьогодні триває обговорення моделі адміністративно-територіального устрою області.

Консультант з правових питань Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ Василь Курилас зазначив –«Утворити четвертий район на Рівненщині у Північній частині це добре, адже там завелике навантаження планувалося ян на один Сарненський район. Однак є певні недоліки у такому плануванні, адже Вараський район  не зовсім практичний. Нині відсутнє якісне транспортне сполучення між самим містом Вараш та  Зарічненським районом. Якщо брати Вараш, як адміністративний центр району, де будуть представлені основні представництва, а на пересічних людей це не дуже вплине, то як варіант може бути» - розповів Василь Курилас.  
Нагадаємо, 16 квітня 2020 року Верховна Рада прийняла в цілому законопроект № 2653. Таким чином Уряд отримав можливість завершити процес формування спроможних громад по усій країні до місцевих виборів, які відбудуться у жовтні цього року. Законопроект передано на підпис Президента. Наразі Уряд вже затвердив перспективні плани восьми областей.

Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ
за матеріалами Рівненської  ОДА


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації