четвер, 7 травня 2020 р.

Шкільне навчання онлайн у Гощі


Дистанційне навчання у школах прийняли по різному. Ми поділимось досвідом Гощанської ЗОШ 1-3 ступенів, як там налагодили навчання в онлайн режимі розповіла директорка Алла Талащук:
"У межах нашого навчального закладу діють інформаційні сторінки школи в соціальній мережі Фейсбук, а також офіційний сайт. Навчальний процес продовжується активними темпами, наші вчителі в дистанційному режимі займаються підготовкою завдань та планів уроків. Ми розробляємо уроки на цілий тиждень і вже надалі викладаємо матеріал онлайн в системі Zoom.
Окрім цього, педагоги мають власні блоги. Наприклад, на своєму блозі розміщую посилання на документальні фільми, цікаві онлайн-уроки та інші цікавинки, як учитель історії.

Мої колеги також працюють над тим, аби подати для дітей максимальну кількість цікавого матеріалу, зокрема, пропонують віртуальні відеоекскурсії, власні відеоуроки. Також контролюється і навчання: учні виконують тести, письмові завдання, пишуть твори, здають вірші напам'ять за допомогою різних платформ дистанційного навчання, наприклад
ZOOM, Classtime, Classroom. Активно працюють групи Viber, де є представлені усі класи, а також окремо загальна група вчителів та школи. На даний час важливо аби учні не забули елементарного, основ, а також не втратилась поступальність здобування знань» - зазначила Алла Талащук у соціальних мережах.
З 6 квітня учні опрацьовують теми навчального матеріалу - Всеукраїнська школа  онлайн.
Педагогічний колектив школи також працює і над підвищенням рівня кваліфікації, займається самоосвітою за допомогою вебінарів (кількість яких зараз стрімко зросла) на освітніх сайтах та платформі РОІППО, постійно проводиться моніторинг актуальних законодавчих новин, які безпосередньо стосуються змін освітнього процесу, або його коригування на час карантинних заходів. Я думаю, що все відбудеться відповідно до календарного плану – додала Алла Талащук.
Не менш важливу роль для нас відіграє обмін емоціями, психологічний настрій дітей, клімат, який ми створюємо, аби допомогти максимально безболісно пережити цей період та дати батькам та дітям чітко зрозуміти, що вони не одні.
Хочу сказати, що дуже цікаво спостерігати за тим, як на період карантину поводять себе діти. Рівень активності не зменшується і нам дуже приємно, коли у нас цікавляться як справи, надсилають нам свої «смайлики» та «серця». Кажуть, що вони скучили за школою. А ми сумуємо за ними.
Від себе особисто хочу побажати всім оптимізму. Віри в те, що все буде добре, що ми впораємось, переживемо, вийдемо з цього стану гідно та достойно. Карантин дав розуміння цінністі кожної хвилини життя. В наш комп’ютеризований час ми постійно летіли, бігли,поспішали. Тепер, будучи вдома, ми розуміємо, що найцінніше – це, все- таки, наша сім’я та найближчі люди. Ті, хто телефонує і каже: «Ну що там? Як ї справи? Я вже скучив» - пише Алла Талащук.

Девіз нашої школи -
 #Разом #Ми #Сила! Ми в це віримо"…
Підготовлено за матеріалами Гощанської селищної ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Рівному обговорили потреби та проблеми доступності допомоги для ВПО

30 квітня у Рівному відбулася перша адвокаційна зустріч з метою обговорення потреб та проблем доступності допомоги для ВПО та напрацювання м...

Популярні публікації