середа, 20 травня 2020 р.

У Малолюбашанській ОТГ невдовзі запрацює найбільша в області сонячна електростанція

Нині на Рівненщині вже є 5 сонячних електростанцій. «Станцію  на території Малолюбашанської ОТГ на Костопільщині будує ТОВ "Теплоенерго Сервіс.  Це  5200 сонячних панелей, потужність 1,8 мВт, територія 20 Га, 1,8 млн євро інвестицій.  Розвиток та стимулювання альтернативної (зеленої) енергетики в області - одне із важливих завдань» – зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час відвідин об’єкту.  

Держава купує таку електроенергію у виробника за визначеним "зеленим тарифом". А наше завдання, як обласної влади - допомагати бізнесу та приватним домогосподарствам на різних етапах будівництва відповідних потужностей; в отриманні дозвільних документів; надавати будь-яке інше необхідне сприяння для розвитку відновлюваної енергетики в регіоні.


Із побаченого та почутого на сонячній електростанції сьогодні:
-  проводяться роботи щодо приєднання сонячної електростанції до Єдиної енергетичної системи. Зокрема завершується прокладання підземного кабелю до точки підключення;
- проходить сертифікація обладнання для заключення договору;
- заплановано продовження будівництва сонячної електростанції зі збільшенням потужностей до 6 мВт.


Віталій Коваль підписав розпорядження про зменшення вартості оренди земельної ділянки під СЕС до 1,5% (від її нормативної грошової оцінки) до моменту введення електростанції в експлуатацію. Таким чином зекономлені на оренді понад 400 тисяч гривень на рік інвестор зможе направити у розвиток СЕС, прискорення будівництва тощо.

Це наша "рука підтримки" для бізнесу, що розвиває відновлювану енергетику в нинішній економічно непростий час. Разом ми зможемо більше резюмував  Віталій Коваль.

За матеріалами Рівненської ОДА

 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації