четвер, 3 вересня 2020 р.

Дядьковицька громада активно готується до місцевих виборів

Консультанти з питань реформ проєкту ПУЛЬС, який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID, продовжують надавати виїзні консультації  для громад. У Дядьковицькій громаді зустрілися з головою, заступником та секретарем ради а також з керівниками структурних підрозділів.

Виконавча Директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук наголосила -  

"Громада біля Рівного має хороші перспективи розвитку, потрібно шукати нові партнерства, думати як ефективно використовувати бюджет громади."

Під час  зустрічі обговорили досягнення громади, функціонування ОТГ в період карантину та новий територіальний устрій. Особливу увагу приділили питанням  особливостей організації місцевих виборів 25 жовтня,  згідно зі зміненим Виборчим Кодексом. Дядьковицька громада  налічує 4093 виборці,  тому вибори там відбуватимуться за мажоритарною системою. 

Консультант з правових питань Василь Курилас  детально розповів за якою системою виборці голосуватимуть, на скільки округів буде поділена громада. Нагадав і про виклики, які стоятимуть перед громадами, адже зявляються нові зобовязання.  

Консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер спільно з учасниками зустрічі обговорили фінансові питання перехідного періоду після виборів, нагадала що бюджет на 2021 рік планувати потрібно завчасно, не залежно від того хто очолить громаду.

Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

 

  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації