понеділок, 21 вересня 2020 р.

Дружбівську амбулаторію обладнали ліжками європейського зразка

 Невідкладну медичну допомогу  жителі села Дружбівка  будуть отримувати у куди більш комфортних умовах. 

Пацієнти цієї амбулаторії можуть отримати консультацію медичного фахівця, рецепт на ліки, тут є все необхідне, щоб виміряти тиск та зробити кардіограму, поставити крапельниці, зробити щеплення та уколи. Є у Дружбівській амбулаторії також два ліжка денного стаціонару.

  • Найчастіше за медичною допомогою в стаціонарних умовах звертаються пацієнти з серцево-судинними недугами та захворюваннями опорно-рухового апарату. В таких випадках часто є необхідність внутрішньовенного введення ліків через крапельницю. А це, щонайменше, година-друга перебування на ліжку. Але що можна говорити про загальний комфорт денного стаціонару, коли, власне, ліжка у палату були завезені ще за радянських часів? За довгі роки експлуатації пружини втратили жорсткість, тому прогнулись майже до підлоги, - прокоментував  реалії, в яких доводилось проводити лікування хворих, Дмитро Проказюк, т.в.о завідувача Дружбівської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини, який, до того ж, був обраний від старостинського округу депутатом до Радивилівської міської ради восьмого скликання.

Вболіваючи за перспективу якісних медичних послуг у сільській місцевості, депутат наголошує, що Дружбівська амбулаторія гостро потребувала саме переоснащення палати денного стаціонару новими медичними ліжками. Він повідомив, що у селі нині мешкає близько 1200 жителів.  І хоча чимало дружбівчан уже підписали декларації з сімейними лікарями районної лікарні, це жодним чином не вплинуло на зменшення потоку відвідувачів. І на завантаженість ліжко-місць також.

- Пацієнти в амбулаторії є щодня: хтось приходить на діагностику, а хтось - виконувати лікувальні призначення. Часто буває, що на потреби хворих не вистачає ліжок. В таких випадках доводиться розміщувати людей на кушетках…  Із заміною застарілих ліжок на нові треба було щось терміново вирішувати, -  з цим питанням, зауважив депутат, він звернувся до очільника територіальної громади Миколи Карапетяна. Позитивне вирішення проблеми не забарилося.

Трохи більше місяця тому, коли в результаті співпраці з Міжнародною благодійною організацією «ЮНЕСКО» Радивилівською міською радою було отримано гуманітарний вантаж медичного призначення, комплект ліжок-трансформерів міський голова спрямував і на Дружбівський старостинський округ. Днями очільник територіальної громади побував у сільській амбулаторії загальної практики сімейної медицини, зустрівся із депутатом Дмитром Васильовичем Проказюком. Було обговорено рівень функціонального навантаження, якість та доступність послуг, які надаються в медичному закладі. У палату денного стаціонару міський голова передав функціональні ліжка-трансформери, які суттєво змінять якість догляду за хворими в Дружбівській амбулаторії.

 

За  матеріалами Радивилівської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації