четвер, 10 вересня 2020 р.

Голови громад Рівненщини зустрілися з представниками Міністерства культури та інформаційної політики України

Голови Привільненської, Шпанівської, Клеванської  ОТГ взяли  участь у робочій нараді Рівненської ОДА щодо шляхів розвитку культури і туризму в регіоні.

Під час зустрічі з заступницею Міністра культури та інформаційної політики України Ларисою Петасюк  обговорили стратегічні плани у сфері культури, ознайомилися з презентацією розвитку культурної сфери Рівненщини. Обговорили  можливі напрямки роботи на Рівненщині.

Основними завданнями на наступні роки заступниця Міністра назвала модернізацію інфраструктури, формування професійних кадрів, моніторинг якості послуг. У результаті їх виконання жителі області отримають рівний доступ до культурних послуг.

Голова Привільненської ОТГ Юрій Момотюк  висловив пропозицію щодо підтримки закладів культури у сільській місцевості. Адже бюджети громад не завжди дозволяють проводити капітальні ремонти приміщень, та й фінансові потоки на селі значно скромніші ніж у великих містах та районних центрах.

Участь у нараді взяли представники Державного агентства розвитку туризму України, голова облради Олександр Данильчук, керівники об’єднаних громад Рівненщини, туроператори.

Представники Міністерства ще раз наголосили на нових конкурсних програмах УКФ - Інституційної підтримки в часи кризи. Закликали культурні інституції Рівненщини подавати заявки до 21 вересня 2020 року. 

Повідомляє Офіс реформ Рівненського РВ АМУ в рамках проєкту ПУЛЬС

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації