середа, 19 січня 2022 р.

Молодіжна рада Смизької громади упродовж року реалізувала понад 20 заходів

Керівниця Молодіжної ради Смизької громади Вікторія Костюк прозвітувала про роботу  ради за  2021 р на засіданні виконавчого комітету Смизької селищної ради.

Коротко про те, що вдалося зробити:

1. У 2021 році почали працювати молодіжні депутати ІІ скликання, які були обрані до складу молодіжної ради за власною ініціативою у кількості 19 людей.

2. Відбулося три засідання молодіжної ради, на яких ми знайомилися, планували роботу, фіксували перешкоди і можливості для їх реалізації.

3. У березні 2021 року члени Молодіжної ради Смизької громади вирішили започаткувати Клуб фінансової грамотності на базі Смизької музичної школи, щоб пограти ігри "Лісові комерсанти" або "Життєвий капітал", щоб розвивати підприємницьке мислення серед молоді, в ігровій формі знайомити підлітків з фінансовими установами і здобувати перший досвід створення свого бізнесу. Заняття тривали протягом березня-квітня один раз на тиждень.

4. 26 березня ми презентували порядок денний роботи з молоддю і наш попередній досвід на VIІ Всеукраїнський форум взаємодії та розвитку в Рівненській області, який організувала ГО Let's do it, Ukraine.

5. 3 квітня 2021 року за ініціативи Ковальчука Дениса відбувся Весняний вишкіл для молоді у Смизькому будинку культури у співпраці з ВГО "Сокіл" з м. Кременець. 

6. 6 травня члени молодіжної ради здійснили онлайн-мандрівку в минуле с. Студянки з Вадимом Протуренко, щоб знайти цікаві роздинки в історичному минулому, вивчає хід розвитку свого села та нашого краю загалом.

7. 24 травня організували БУР толоку у місцевому парку.

8. 28 травня у Смизькій центральній бібліотеці відбувся Форум молодіжних рад Дубенського району "Мріємо, щоб діяти", на якому Молодіжна рада Смизької громади, Демидівська молодіжна рада, Тараканівська молодіжна рада і Дубенська молодіжна рада підписали меморандум про співпрацю, щоб проводити постійний діалог та активізувати молодіжне середовище Дубенщини, спільно визначати пріоритетні напрямки молодіжної політики та розвивати волонтерську культуру серед молоді. 

9. Протягом травня члени молодіжної ради долучалися до благодійної акції "Клубочок" - в*язали пледики для недоношених діток, а Віта Кузьмич приймала замовлення, організовувала закупівлю і робочі руки для виготовлення теплих виробів.

10. 5 червня, члени молодіжної ради посіяли свої соняхи у місцевому парку "Дубина" в рамках щорічного Марафону Відповідальності від Фонд Родини Богдана Гаврилишина / Bohdan Hawrylyshyn Family Foundation біля Муралу відповідальності.

11. 5 червня на прохання Юлії Сінгаєвської допомагали зустрічати учасників велопробігу Бревет BRM 300 Повстанськими стежками. Під час зупинки на КП "Смига" велосипедисти долучилися до Марафону Відповідальності від Фонд Родини Богдана Гаврилишина / Bohdan Hawrylyshyn Family Foundation. Не зважаючи на обмежений час зупинки, учасники велопробігу встигли посіяти соняхи сорту "Богдан Гаврилишин" та ознайомитися з Декларацією відповідальності людини Богдана Гаврилишина.

12. 23 серпня в День Державного Прапора молодь Смизької громади вже втретє взяла участь у Велопробіг "Стежками незалежності", який організувала Молодіжна рада Смизької громади спільно з Агенція розвитку громад "Інтонація ЗМІН". Підтримали ініціативу Дитячо-юнацький ФК "Єврошпон-Смига", вихованці якого долучилися як активні учасники події. Маршрут "Смига - Шепетин - Лішня - Стіжок - Антонівці - Буща - Смига" довжиною 43 км випробували вперше, учасники змогли подолати відстань за 8 годин, при цьому майже у кожному селі робили невеликі зупинки для відвідування цікавих місць бойової слави, повстанських боїв. 

13. 24 серпня команда молодіжної спільно з Смизькою центральною бібліотекою взяли участь у Національна арт-подія Молодь inUA. До участі долучилися молодіжні депутати, активні жінки, вихованці Молодіжного простору "ТУР" та учасники Зразкового дитячого духового оркестру "Берег".

14. У вересні Смизьку молодіжну раду було відібрано для участі у Програмі "Партнерство та адвокація для молодіжних рад", протягом якої 2 молодіжних депутатів пройшли інтенсивне навчання протягом жовтня.

15. 30 жовтня ми спільно з БУР.Рівне та Українським католицьким університетом організували "БУРчик в Смизі. Мурал відповідальності" у місцевому парку. До нас завітали 8 студентів, які намалювали 3 малюнки на паркані в парку, вчилися працювати в команді, знайомилися між собою і досліджували наше селище.

16. 3-4 листопада відбувся онлайн-інтенсив "Адвокатон: прокачайся в створенні проєктної заявки", де наші представники змогли опрацювати свої ідеї щодо майбутньої адвокаційної кампанії.

17. До 17 листопада спільно з ГО "Інтонація ЗМІН" та Смизькою центральною бібліотекою провели благодійну акцію "Клубочок" до Міжнародного дня недоношених дітей.

18. Молодіжна рада долучилася до організації і проведення благодійної акції "Даруємо добро дітям", яка відбулася 18 грудня.

19. Молодіжна депутатка організувала безкоштовний літній клуб з англійської мови "G&B"для підлітків на базі Смизької центральної бібліотеки, а у грудні провела Різдвяну вечірку напередодні Нового року.

20. 4 членів молодіжної ради виграли мікрогранти на реалізацію своїх ідей на суму 8 088 грн.

21. Ми виграли фінансування на реалізацію адвокаційної кампанії "Відповідальна молодь - успішна громада!" (19 910 грн на заходи з молоддю та розвиток молодіжної ради).

Вікторія Костюк зазначила – «Хотілося б більше результатів, ніж вдалося зробити, але маємо те, що маємо... Нагадаю, що робота в молодіжній раді для мене - безкоштовна, а заходи жодним чином не фінансувалися з місцевого бюджету. Робити щось вдавалося завдяки підтримці спонсорів, ГО "Агенція розвитку громад "Інтонація ЗМІН" та Смизької центральної бібліотеки, яка стала гарною платформою для зустрічей, клубів та гуртків. Смизька селищна рада підтримувала нас інформаційно, а поліцейські офіцери Смизької громади забезпечували охорону громадського порядку і супровід нашого велопробігу.

Тому бажаю нам в 2022 році оновити команду і затвердити Програму розвитку молодіжного середовища на 2022-2024 роки, щоб діяльність молодіжної ради була системною і цілісною. Роботу над цими побажаннями вже почали, тому запрошую активних жителів від 14 до 35 років до нашого гурту!» - наголосила Вікторія Костюк.

За матеріалами Молодіжної ради Смизької громади


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Оптимізацію освітньої мережі та доступ до позашкільної освіти – обговорили у Гощанській громаді

Голова Гощанської громади Микола Панчук разом із депутатами селищної ради Юрієм Потапчуком та Іриною Повар, старостою Бочаницького округу Ва...

Популярні публікації