пʼятниця, 14 січня 2022 р.

Актуальні проблемні питання обговорили у Малолюбашанській громаді спільно з консультантами Рівненського РВ АМУ

У Малолюбашанській громаді відбулася робоча зустріч виконавчого апарату  з консультантами  Рівненського РВ АМУ. Нагадаємо, у жовтні 2021 року у Малолюбашанській громаді  відбулися вибори сільського голови. Під час зустрічі консультанти познайомилися з новою головою громади Світланою Ковальчук, а також з оновленою командою. 


Виконавча директорка Рівненського  РВ АМУ Тетяна Грещук розповіла про головні завдання Асоціації міст України на 2022 рік. Наголосила на головних досягненнях  попередніх років, які сприяють розвитку громад. 

Голова громади – Світлана Ковальчук розповіла про головні виклики та проблемні питання які вже виникли у перші дні року:

- Фінансування ФАПів та медичної сфери в цілому;

- Розвиток проектного менеджменту;

- Вивезення сміття та стихійні сміттєзвалища;

- Під питанням створення комунального підприємства;

- Угода про міжмуніципальне співробітництво.

- Залишки коштів йдуть на погашення боргів -  газ, світло, паливо, а на розвиток – не залишається  коштів. 

- Медична субвенція – дуже мала, її не вистачає, її потрібно збільшувати.

- Фінансування інклюзії – як правильно фінансувати. 


Консультант з правових питань Рівненського РВ АМУ Василь Курилас звернув увагу присутніх на постійній роботі Асоціації міст України, участі її експертів у розробці та вдосконаленні законодавства, -  ми постійно слідкуємо за новаціями. Нагадав про успішні практики міжмуніципального співробітництва, адже така угода значно спростить вирішення окремих питань. 


Консультантка з бюджетних питань Рівненського РВ АМУ Людмила Кушнер  зосередилась на бюджетних питаннях -  «Бюджет уже затверджений, питань менше -  головне щоб він тепер виконувався.  Прийняті зміни до податкового кодексу у 2021 р. а саме -  адміністрування податків, співпраця податкових органів з ОМС. Ви маєте право отримувати інформацію про борги, про нараховані податки про сплачені податки. Це ваше право. Про мінімальне податкове зобов’язання – буде ще багато роз’яснень і коментарів, тому чекаємо не поспішаємо. Ніхто не може спрогнозувати на скільки зростуть надходження до місцевих бюджетів. На 2022 рік передбачена додаткова дотація на погашення різниці в тарифах» - розповіла Людмила Кушнер. 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Оптимізацію освітньої мережі та доступ до позашкільної освіти – обговорили у Гощанській громаді

Голова Гощанської громади Микола Панчук разом із депутатами селищної ради Юрієм Потапчуком та Іриною Повар, старостою Бочаницького округу Ва...

Популярні публікації