середа, 26 січня 2022 р.

На Рівненщині досліджуватимуть гендерно-чутливі політики в громадах (відео)

На Рівненщині стартував  проект «Гендерний паритет у політичному та громадському житті – запорука сталого розвитку громад Рівненщини», який триває з грудня 2021 року по травень 2023 року, який реалізує  ГО «Центр «Чайка», у такий спосіб продовжують діяльність щодо поширення ідей гендерної рівності. 
В рамках проекту плануються наступні  заходи: 
•       Посилити лідерські навички депутаток місцевих рад Рівненщини та потенційних кандидаток на виборах, в тому числі зміцнити власний експертний потенціал у сфері політичного лідерства; 
Забезпечити підтримку створення та роботи депутатських груп з гендерних питань у місцевих радах, посилення їх мережі та спільної адвокації; 
Сприяти залученню чоловіків та молоді до просування гендерної рівності та політичної участі жінок; 
Організувати проведення інформаційних кампаній, спрямованих на посилення політичної участі жінок, протидію стереотипам та тиску на політично активних жінок, просування гендерно чутливих матеріалів у ЗМІ.
ВІДЕО

Яка ж користь і перевага від впровадження гендерно-чутливих політик в громаді? Це означає, що при плануванні місцевого розвитку завжди має бути враховано те, що громада не є однорідною, і потреби та інтереси всіх груп населення необхідно взяти до уваги. Відбудеться справедливий і раціональний розподіл ресурсів. А значить поліпшиться якість  життя рівнян, а громада стане більш безпечною і комфортною.

Наразі місцеві програми включають безліч загальних понять : вдосконалення, сприяння, поліпшення і т.д., за якими не видно конкретних людей- хто саме, скільки чоловіків і жінок, дівчат та хлопців, інших категорій громадян отримали конкретну вигоду від «поліпшення».
Наостанок, важливий висновок: не варто оцінювати жінок лише як вразливу категорію осіб. Жінки – це не проблема,  а величезний ресурс. Їхній професіоналізм та досвід, творчість та бажання реалізації з максимальною користю для суспільства – це величезний потенціал, який треба використовувати у процесах прийняття важливих і якісних рішень.

Проект «Гендерний паритет у політичному та громадському житті – запорука сталого розвитку громад Рівненщини» впроваджується ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» за підтримки Уряду Великої Британії через Міністерство закордонних справ ( у співпраці з Національним демократичним інститутом- НДІ). 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Оптимізацію освітньої мережі та доступ до позашкільної освіти – обговорили у Гощанській громаді

Голова Гощанської громади Микола Панчук разом із депутатами селищної ради Юрієм Потапчуком та Іриною Повар, старостою Бочаницького округу Ва...

Популярні публікації