понеділок, 24 січня 2022 р.

У Крупецькій громаді обговорили новели ринку газу - як інструмент заощадження коштів

У Крупецькій громаді  відбулося  обговорення «Новели ринку газу-як інструмент заощадження для мешканців територіальних громад» яку презентували консультанти Рівненського РВ АМУ.  Виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук – презентувала напрацювання аналітиків, та їх подальше бачення щодо розвитку ринку газу.  Водночас наголосила на правах споживачів щодо вибору постачальника газу. 

Після презентації консультанти надали відповіді на проблемні питання щодо теми обговорення.


Під час роботи  підняли ряд інших важливих питань для громади: 

- Підвищення зарплат для працівників медичної сфери;

- Фінансування ФАПів та медичної сфери в цілому;

- Розвиток проектного менеджменту;

- Вивезення сміття та стихійні сміттєзвалища;

- наповнення бюджети громади.


Консультантка з бюджетних питань Рівненського РВ АМУ Людмила Кушнер  зосередилась на бюджетних питаннях -  «Бюджет уже затверджений, питань менше -  головне щоб він тепер виконувався.  Прийняті зміни до податкового кодексу у 2021 р. а саме -  адміністрування податків, співпраця податкових органів з ОМС. Ви маєте право отримувати інформацію про борги, про нараховані податки про сплачені податки. Це ваше право. 

З метою формування єдиної позиції органів місцевого самоврядування Асоціація міст України збирає інформацію від комунальних закладів охорони здоров'я, органів місцевого самоврядування про реальну забезпеченість таких заробітніх плат надходженями за укладеними договорами про надання медичних послуг з Національною службою здоров’я України» - повідомила Людмила Кушнер.


Консультант з правових питань Рівненського РВ АМУ Василь Курилас звернув увагу присутніх на постійній роботі Асоціації міст України, участі її експертів у розробці та вдосконаленні законодавства.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Оптимізацію освітньої мережі та доступ до позашкільної освіти – обговорили у Гощанській громаді

Голова Гощанської громади Микола Панчук разом із депутатами селищної ради Юрієм Потапчуком та Іриною Повар, старостою Бочаницького округу Ва...

Популярні публікації