понеділок, 3 січня 2022 р.

Гощанська громада має успішні кейси розвитку з якими готова поділитися з іншими

«Ваша громада номер один в розвиткових проєктах для всіх. І на наших робочих нарадах та зустрічах, саме Гощанську громаду ми ставимо як приклад прогресивності. Тому ми приїхали до вас, щоб набратися досвіду і спланувати свій наступний рік», - саме так розпочала робочу зустріч виконавча директорка Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Грещук із командою та працівниками Гощанської селищної ради.

Метою даної зустрічі було планування організації роботи та спільних планів на наступний рік. 


«Які семінари та круглі столи вам потрібні? Які закони вимагають тлумачення? Який досвід можна надати для переймання? Які спеціалісти селищної ради потребують навчання? - Як ми можемо бути вам максимально потрібними. Ми хочемо почути від вас ці пропозиції», - наголосила Тетяна Грещук. «Зі сторони селищної ради розуміння того, що може дати Рівненське регіональне відділення Асоціації міст України, а зі сторони регіонального відділення АМУ можливість консолідувати ресурси».

Під час зустрічі зі сторони Гощанської громади було озвучено ряд проблем, зокрема:

- робота пілотного проєкту пересувних відділень поштового зв'язку «Укрпошта»;

- субвенція із інших територіальних громад на галузі медицини та освіти;

- ребрединг культури; 

- освітнє середовище (доїзд дітей до навчальних закладів, шкільні автобуси, цифровізація та технологізація);

- зміни у податковому та земельному законодавстві;

- комунальна власність;

- сучасна кадрова політика.


Говорили також про можливість обміну досвідом між областями України, паритет по відповідальності, уніфікованість речей.

Леонід Василюк розповів й про проблеми з якими зіштовхується лікарня: пакети НСЗУ, обслуговування пацієнтів не тільки з сусідніх територіальних громад, а й інших областей України та виділення субвенцій.




Особливу увагу приділили й фінансовим питанням. «Маємо на даний час прийняття Державного бюджету, обласного бюджету, а також бюджету Гощанської територіальної громади. Відтепер постає завдання, щоб бюджет територіальної громади виконувався, перевиконувався та залучав додаткові кошти», - зауважила консультантка з бюджетних питань Рівненського РВ АМУ Людмила Кушнер.


Консультант з правових питань Рівненського РВ АМУ Василь Курилас звернув увагу присутніх на постійній роботі Асоціації міст України, участі її експертів у розробці та вдосконаленні законодавства, ефективному представленні та просуванні інтересів територіальних громад та місцевого самоврядування перед центральною владою.

Селищний голова Микола Панчук подякував команді Рівненського РВ АМУ за партнерство, підтримку та взаєморозуміння. Та підкреслив важливу роль Асоціації міст України у творенні громад, їх якісного розвитку через вплив на формування законодавства виходячи з інтересів територіальних громад.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Оптимізацію освітньої мережі та доступ до позашкільної освіти – обговорили у Гощанській громаді

Голова Гощанської громади Микола Панчук разом із депутатами селищної ради Юрієм Потапчуком та Іриною Повар, старостою Бочаницького округу Ва...

Популярні публікації