четвер, 21 липня 2022 р.

Медичні заклади Дубна отримали нові кисневі станції

Дубенська міська лікарня та пологовий будинок, котрі є опорними закладами охорони здоров'я з надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію, отримали нові кисневі станції.

Станції генерації кисню були закуплені централізовано ДП «Медзакупівлі України» за кошти державного бюджету. Також з держбюджету надано субвенцію на їх встановлення. З бюджету Дубенської територіальної громади було виділено 50 тисяч гривень на виготовлення відповідної проектно-кошторисної документації для встановлення кисневих станції на території медзакладів міста.

Наразі отримані станції встановлено на спеціально облаштованих бетонних майданчиках, здійснюються роботи з їх монтажу, електрозаживлення та підключення до централізованої кисневої мережі.

Такі станції широко використовують медичні заклади Європи, адже це найоптимальніший і найменш затратний спосіб отримання чистого кисню, який генеруюється зі звичайного повітря. Одна така станція може виробляти до 500 літрів кисню за хвилину. В її комплектацію входять додаткові газоаналізатори та витратоміри. Завдяки можливості дистанційного керування медзаклад зможе контролювати кількість та якість кисню.

Отримане обладнання значно покращить систему постачання кисню у міських лікувальних закладах для безперебійного забезпечення потреб киснезалежних пацієнтів, що є дуже важливим особливо в умовах війни, адже лікарні мають бути готові до надання допомоги не лише жителям Дубенщини, а й військовим та переселенцям.

За матеріалами Дубенської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації