середа, 13 липня 2022 р.

У Рівному підписали меморандум з керівниками вищих навчальних закладів та головами місцевих громад

У Рівному підписали меморандум з керівниками вищих навчальних закладів та головами місцевих громад. Це відбулося в рамках засідання Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України.

“Разом з колегами обговорили важливу та цінну, особливо в сучасних умовах, ініціативу “Живи і навчайся у Рівному” та зробили іще один крок до її реалізації. Разом із головами громад нашої області підписали Меморандум із керівниками найбільших вишів нашого міста — НУВГП, РДГУ, Рівненською медичною академією, МЕГУ ім. С. Дем’янчука. Приємно, що до нашої спільної справи долучився і ректор Луганського державного медичного університету, який віднедавна переїхав у наше місто. 
Тепер усі разом працюватимемо над тим, аби наші діти здобували освіту у Рівному, отримували саме ті знання й опановували ті спеціальності, які потрібні на місцях, актуальні та затребувані,” - прокоментував голова РРВ АМУ, міський голова Рівного Олександр Третяк.

Крім того, всі присутні змогли дізнатися про нововведення законодавства, які відстоює та лобіює Асоціація міст України. Про новації у сфері місцевих фінансів та бюджету розповіла консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер, вона звернула увагу на особливості роботи в умовах військового стану.  

Виконавча директорка АМУ Тетяна Грещук запросила громади бути активними, брати участь у різних ініціативах АМУ, та звернути увагу на платформу з пошуку європейських партнерів cities4cities.eu


А також представники АМУ поспілкувалися з головами територіальних громад нашої області про ті виклики, які зараз постали, обговорили можливості вирішення проблемних питань громад під час воєнного стану. Вирішили готувати звернення у відповідні інстанції для їх вирішення на рівні держави.

Розглянули також питання підготовки до нового навчального року, облаштування укриттів у навчальних закладах та опалювального періоду.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації