вівторок, 11 жовтня 2022 р.

Як покращити життя ВПО на Рівненщині розповіли під час семінару «Інтеграція та підтримка внутрішньо-переміщених осіб в громадах»

Відбувся онлайн семінар для представників органів місцевого самоврядування  «Інтеграція та підтримка внутрішньо-переміщених осіб в громадах»  який спільно організували Рівненське РВ АМУ та Благодійний фонд «Рокада. Рівне». 

До учасників семінару з вітальним словом звернулася виконавча директорка Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Грещук, вона нагадала присутнім які нині виклики стоять перед громадами Рівненської області, та як АМУ допомагає вирішити різноманітні проблеми на державному рівні. Вже шість голів громад Рівненської області пройшли навчання в рамках міжнародного проекту «Розширення можливостей для розвитку у галузі антикризового управління в прикордонних регіонах» який реалізують Національний університет водного господарства та природокористування спільно з Католицьким університетом імені Яна Павла ІІ (м. Люблін, Республіка Польща). Тому ми готові до співпраці з усіма організаціями які нині допомагають громадам та ВПО долати спільні проблеми. 

Вікторія Костюк координаторка проекту на Рівненщині презентувала діяльність БФ «Рокада» - «На Рівненщині наш Благодійний фонд працює відносно нещодавно з 23 березня, за цей час ми вже маємо досвід співпраці з окремими громадами в яких проживає велика кількість внутрішньо-переміщених осіб у прихистках та шелтерах. Ми покликані допомагати громадам і ВПО у різних питаннях, тому нині очікуємо на ваші запити. За цей час ми надали для ВПО понад 6 тисяч спального приладдя – ліжка, матраци, ковдри, понад 140 одиниць побутової техніки, наші працівники надали понад 500 юридичних консультацій, та психологічну допомогу людям» - розповіла Вікторія Костюк. 

Як  підготувати Заявку  для отримання благодійної допомоги: правила підготовки – розповіла соціальна працівниця Фонду «Рокада» Оксана Костюк. Водночас вона розповіла як далі працює фонд з отриманими заявками, та що можна отримати в рамках програми. 

Фахівець по роботі з громадами Володимир Зиль презентував - мінімальні правила функціонування та координації місць компактного проживання ВПО. Інтеграція ВПО в житті громад. Проаналізував кейси психологічно-соціального супроводу у кризових ситуаціях, та нагадав  як працювати з волонтерськими та донорськими ініціативами підтримки ВПО. 

Сергій Щербатюк провів детальний інструктаж, як заповнити заявку на конкурс проєктів з інтеграції ВПО. Громада має розрахувати свої сили – адже проекти потрібно втілити в життя до кінця цього року. Так можна спланувати облаштування кімнати дозвілля, чи психоемоційного розвантаження. 

Вікторія Костюк наголосила – фонд постійно переглядає умови надання гуманітарної допомоги, ці правила постійно змінюються, в залежності від того яка ситуація в країні. 

Нині фахівці Фонду продовжують працювати з громадами та планують розширювати коло партнерів, у такий спосіб люди які опинилися в біді і нині перебувають на Рівненщині – отримають більш якісну допомогу та підтримку. 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації