четвер, 13 жовтня 2022 р.

Допомога для вимушених переселенців у Клесівській громаді від Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Асоціації міст України

Раніше ми вже розповідали про те, що вимушені переселенці, які знайшли прихисток у Клесівській територіальній громаді, отримали продуктові пакети й набори засобів гігієни та першої необхідності. 

Нагадуємо, що це вдалося зробити в рамках проєкту «Надзвичайне реагування на підтримку дітей, постраждалих від збройних конфліктів, шляхом грошових переказів територіальним громадам, які включені до Ініціативи «Громада дружня до дітей та молоді»  для підтримки нагальних потреб сімей з дітьми», який реалізовується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Асоціацією міст України. 
Крім того, завдяки участі в проєкті, в закладі дошкільної освіти, де проживають внутрішньо-переміщені особи, вдалося дещо оновити харчоблок. Зокрема придбали: електричну м’ясорубку, піч конвенційну, стелажі для посуду (2шт), мийки (7шт); гастроємність з кришками (9 шт); каструлі (3 шт); набір дошок, миючі й дезинфікуючі засоби.

Аби покращити умови проживання постраждалих від війни громадян, забезпечили заклад побутовою технікою. Купили телевізор, інтерактивну пісочницю, інтерактивну дошку, рекуператори для очистки повітря (6 шт) , чайники, мікрохвильові печі (5 шт), праски (5 шт), пилосмоки (3 шт), прасувальні дошки (2 шт), планшети для навчання. 



А також постіль, рушники, подушки - по 80 позицій кожного.

Висловлюємо щиру подяку благодійникам за допомогу й підтримку в час невиправданого жорстокого військового нападу рф.

Нагадаємо, Клесівська селищна рада долучилась до ініціативи Дитячого фонду (ЮНІСЕФ) «Громада, дружня до дітей та молоді» в Україні та була обрана до переліку учасників-муніципалітетів та 2018 року підписала Меморандум про взаємодію та співпрацю. Розроблений План дій та Моніторинговий звіт який спрямований на те, щоб проаналізувати проблематику та підвищити якість життя дітей та молоді для визнання та реалізації їхніх прав шляхом обраних цілей у Плані дій. Реалізація ініціативи допомагає покращити положення дітей та молоді в громаді. 



Ініціатива ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді» об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес задля спільної мети – створення комфортного для дітей та молоді середовища, де кожен може реалізувати свій потенціал. Партнерами ініціативи в Україні є Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA); Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство молоді та спорту України; Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Уповноважений Президента України з прав дитини, Національна Молодіжна Рада України.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ, використано матеріали Клесівської селищної ради




Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації