субота, 8 жовтня 2022 р.

Делегація з Рівного взяла участь Конгресі транскордонної співпраці в м. Люблін, Польща

Заступник міського голови Рівного Ігор Кречкевич, секретар Рівнеради Віктор Шакирзян, депутатки міської ради Катерина Марчук та Світлана Марчук представили Рівненську міську територіальну громаду в Конгресі транскордонної співпраці в м. Люблін, Польща. 

Ігор Кречкевич розповів - цьогоріч на конгресі розглядається кілька ключових питань, переважна більшість яких — співпраця поміж органами місцевого самоврядування та іноземними партнерами; надання допомоги та підтримки у галузі медицини; боротьба з дезінформацією та маніпуляціями; робота судових та адміністративних органів України в цей час. 

Зокрема, заступник міського голови взяв участь у панельній дискусії з мерами інших європейських та українських міст: Люблін (Польща), Дебрецен (Угорщина), Харків, Тернопіль, Івано-Франківськ, де обговорили перспективи місцевого самоврядування в контексті безпеки та солідарності.

Також провів робочу зустріч з представниками департаментів міської ради, які відповідальні за розвиток бізнесу, міжнародної співпраці та стратегічного розвитку міста Люблін. Проговорили перспективи можливої співпраці за конкретними напрямками та проектами. 

“Минулого року в Любліні ми підписували угоду про співпрацю, щодо розвитку туризму та гастрономії. Часи змінилися кардинально, але незмінною залишається підтримка наших європейських колег. Вона дуже цінна, особливо зараз, коли перед нами стоять виклики війни і попереду питання відбудови міст та налагодження економічного розвитку,” - відзначив Ігор Кречкевич.


"Звісно, попереду багато роботи, адже потрібен час на підготовку відповідних проєктів, але головне початок є, є підтримка наших друзів з міста Люблін, наших нових партнерів з низки європейських позаурядових організацій та громадських об’єднань," - відзначив Віктор Шакирзян.



За матеріалами Рівненської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації