понеділок, 3 жовтня 2022 р.

У Рівному відбулась зустріч та знайомство з ВПО, які зараз проживають на Рівненщині

Рівне, від початку повномасштабної війни, прихистило понад 20 тисяч вимушено переміщених осіб. Нині люди потребують різнопланової допомоги. Аби краще зрозуміти запити ВПО представниця ГО «Всеукраїнське об’єднання переселенців» Марина Павлюченко  організувала зустріч у  Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. 

На зустріч прийшли близько сотні внутрішньо-переміщених осіб, а також  представники місцевої влади та комунальних закладів, працівники благодійних фондів та громадських організацій, обласного волонтерського штабу, які здійснюють захист прав постраждалих від війни осіб та надають їм пряму допомогу. 

Представниці ГО "Центр підтримки громадських ініціатив "Чайка" Лариса Гунько та Тетяна Мельник розповіли про можливості для ВПО Рівненщини вразливих категорій, як отримати загальну та спеціалізовану допомогу, процедуру включення в програму допомоги. Також окрему увагу приділили інформації: які небезпеки чатують на українців під час переміщення з небезпечних для життя територій та пошуку роботи. 

Хто може постраждати від торгівлі людьми, експлуатації і ґендерно-зумовленого насильства? Як захистити себе та не потрапити в подібні ситуації , яких правил варто дотримуватися при переміщеннях в межах України та за кордоном. Розповіли про можливості Національної безкоштовної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів - 527.

 

Учасники зустрічі довго розмовляли про наболіле та задавали волонтерам різноманітні  запитання. Присутні отримали інформацію, яка допоможе пережити всі виклики часу.

Поки  дорослі вирішували наболілі питання, діти з захопленням займалися творчими заняттями у  кімнаті сімейного читання.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації