пʼятниця, 21 жовтня 2022 р.

Рівне підписало Меморандум про співпрацю із Українським фондом соціальних інвестицій

Підписання документу міським головою Рівного Олександром Третяком та директором другого регіонального представництва Українського фонду соціальних інвестицій Василем Буртником - результат чотиримісячної роботи. Тепер Рівне, яке досі не співпрацювало з фондом, стало учасником проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури».

“Завдяки участі у проекті, ми зможемо перетворити приміщення, які досі не використовувалися, на житло для соціально незахищених верств, вимушено переміщених осіб, тих, хто втратив дім і немає куди повернутися. Ми запропонували представникам фонду ряд будівель, а вже вони обрали поки що одну — довгобуд на Драгоманова — де і будуть облаштовані квартири,” - розповів міський голова Рівного Олександр Третяк.

Фонд працює вже понад 20 років, проте досі досвіду роботи із Рівним не було. Організація наразі діє у співпраці з донором — Урядом Німеччини через німецький банк розвитку KfW.

“Цей проєкт передбачає будівництво житла для вимушено переміщених осіб. Вдячний громаді Рівного, яка проявила ініціативу і вийшла на таку співпрацю. У рамках проєкту ми підготуємо житло вже готове для розміщення людей. Зараз, поки немає проектно-кошторисної документації складно сказати, скільки саме квартир отримаємо у результаті. Проте донори готові вкласти близько 2 мільйонів євро у таке соціальне житло,” - розповів Василь Буртник.

Передбачається, що таке соціальне житло — це лише перший крок. Адже у громаді вже підготували кілька приміщень, наче створених для переоблаштування під житло. А донори вже готуються окрім того відремонтувати училище ресторанного сервісу і торгівлі, відбирають один з медичних закладів для ремонту.

За матеріалами Рівненської міської ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Громади продовжують м'яку інтеграцію ВПО через занурення в історичне минуле Рівненської області

Співпраця Ради з питань ВПО при Рівненській ОВА, Ради з питань ВПО при Березнівській міській раді та БО «БФ «Рокада» сприяла проведенню екск...

Популярні публікації