вівторок, 18 жовтня 2022 р.

«Інтеграція та підтримка внутрішньо-переміщених осіб в громадах» - спільний семінар Рівненського РВ АМУ та БФ «Рокада.Рівне»

Рівненське РВ АМУ та Благодійний фонд «Рокада. Рівне» провели онлайн семінар для представників органів місцевого самоврядування  на тему «Інтеграція та підтримка внутрішньо-переміщених осіб в громадах». Участь у семінарі взяли близько 20 представників громад Рівненської області, які є членами Рівненського РВ АМУ. 

З вітальним словом до учасників зустрічі звернулася виконавча директорка Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Грещук. У своєму виступі вона нагадала, як експерти АМУ допомагають громадам вирішити різноманітні питання в умовах військового стану. АМУ готова до співпраці з усіма організаціями та благодійними фондами які активно допомагають громадам та ВПО долати спільні проблеми. 

Координаторка проекту на Рівненщині Вікторія Костюк презентувала діяльність БФ «Рокада» - «Від початку роботи Благодійного фонду 23 березня команда налагодила стійку співпрацю з окремими громадами де перебуває найбільша кількість ВПО.  Фонд допомагає у вирішенні різних питань - тому очікуємо на ваші запити. За цей час ми надали для ВПО спальні набори, гігієнічні набори, продуктові пакети а також закупили різну побутову техніку понад 140 одиниць. Водночас соціальні працівники фонду надають психологічні та юридичні консультації для ВПО» - нагадали Вікторія Костюк.   

Нині усі громади можуть подати Заявку на отримання благодійної допомоги, якщо у громаді компактно проживають ВПО, або громада має 5 та більше будинків у селі  які приймають вимушено переміщених осіб. Соціальна працівниця Фонду «Рокада» Оксана Костюк розповіла як  підготувати Заявку  для отримання благодійної допомоги. 

Рекомендації, як заповнити заявку на конкурс проєктів з інтеграції ВПО презентував Сергій Щербатюк. Усі проекти громада має втілити в життя до кінця цього року. Зокрема, можна спланувати облаштування кімнат дозвілля, чи психоемоційного розвантаження.

Фахівець по роботі з громадами Володимир Зиль презентував - мінімальні правила функціонування та координації місць компактного проживання ВПО. Інтеграція ВПО в житті громад. Проаналізував кейси психологічно-соціального супроводу у кризових ситуаціях, та нагадав,  як працювати з волонтерськими та донорськими ініціативами підтримки ВПО. 

Вікторія Костюк наголосила – фонд постійно переглядає умови надання гуманітарної допомоги, ці правила постійно змінюються, в залежності від того яка ситуація в країні. Нині оголошено конкурс серед громад на створення Дружнього простору для дітей – таких громад планують обрати дві. 

Співробітники Фонду продовжують працювати з громадами та планують розширювати коло партнерів, у такий спосіб люди які опинилися в біді і нині перебувають на Рівненщині – отримають більш якісну допомогу та підтримку. 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації