понеділок, 4 березня 2019 р.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відкрив сучасний дитячий садочок в селищі Оржів Рівненської області та відвідав ліцей у Шпанівській ОТГ

У селищі Оржів неподалік Рівного урочисто відкрили  дошкільний заклад, який  має яскравий оригінальний фасад, кольорові стіни та сучасні дитячі меблі. На подвір’ї – великий ігровий майданчик.
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що цей дитячий садок – результат реформи децентралізації. Це приклад того, що можна зробити тоді, коли об’єднують кошти різних рівнів. Так, на будівництво дитсадка залучили гроші державного фонду регіонального розвитку, субвенції на розвиток регіону, бюджет селищної ради. Всього на заклад спрямували понад 36 мільйонів гривень.  На добудову цього садочка чекали 20 років. Але тепер у 150 малюків Оржева є чудовий дошкільний заклад. Таких садочків по Рівненській області побудовано вже 12, у планах  ще 7.

В селищі проживає  4,5 тисяч жителів. Дітей багато, а садочка чи навіть групи до цього не було жодної. Одні батьки возили дітей в Зорю, а інші змушені були сидіти вдома. Тож нині радіють усім селищем.
«Ми бачимо як змінюється Оржів, змінюється Рівненщина і загалом уся країна. Сьогодні відкрили дитячий садок, а незабаром, переконаний, тут з’явиться медична амбулаторія, ЦНАП, та хороша дорога», - звернувся до присутніх голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.
Садочок збудований за принципами Нового освітнього простору і розрахований для 150 дошкільнят. Тут працюватиме 8 груп, кожна з яких розрахована на 20 діток. Обладнали для дітей і музичну та спортивну зали. Опалюватимуть садочок від котельні, яка збудована поблизу.
Відвідали Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич в рамках робочої поїздки і Шпанівський ліцей.  Сучасний опорний заклад - два роки тому став цілим комплексом – від дошкільної освіти до повної середньої. Урядовці обговорили з вчителями перебіг освітньої реформи та запуск Нової Української школи. Вчителі  розповіли, що тутешні учні не чекають вихідних, аби відпочити від підручників. Їм цікаво навчатися – і це головний результат змін.

Гості  подарували закладу інтерактивну підлогу – на ній і у футбол можна пограти, і уявити, що це великий музичний інструмент.


 Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України
За матеріалами Рівненської ОДА

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації