середу, 13 березня 2019 р.

Активісти Обарівської сільської ради хочуть знати усю правду про децентралізацію


Представники Обарівської сільської ради вирішили нарешті визначитися з ким об’єднуватися. Нині люди мають кілька варіантів думок – об’єднатися з Городком,  приєднатися до Шпанівської  ОТГ, або ж приєднатися до міста Рівне. Відтак щоб уникнути маніпулювання думками людей – вирішили детально вивчити усі три варіанти утворення ОТГ. Консультанти Проекту ПУЛЬС Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України -  надали представникам громади вичерпні консультації на усі проблемні та спірні питання. 
Консультант з правових питань Василь Курилас – розяснив алгоритм щодо утворення ОТГ, усі поступові кроки. Як ініціювати схід села, та про що потрібно людям розповідати. Потрібно детально пояснити що таке громада, процес децентралізації, та які є варіанти.  Потім можна зробити дворовий обхід та вивчити думки людей щодо формату обєднання.  І лише після цих обговорень визначатися з форматом ОТГ.
Консультант з бюджетних питань Людмила Кушнер наголосила – потрібно зважити усі плюси та мінуси, проаналізувати перспективи обарівців у різних форматах об’єднання. І лише потім приймати рішення. Адже сьогодні громада має подумати – де їй буде краще, де краща інфраструктура, надання освітніх та медичних послуг, та головне як наповнюватиметься бюджет громади. Проаналізувати чи є на території громади бюджетоутворюючі підприємства.
Під час консультації – спланували подальший план дій для Обарівської сільської ради та її активістів. Вирішили розпочати з громадських слухань та зустрічей, аби фахівці могли доступно пояснити людям усі переваги реформ, а також презентувати успішні практики, які вже діють на Рівненщині.  
Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації