вівторок, 19 березня 2019 р.

Бачення розвитку сфери освіти в контексті реформування системи влади обговорили представники районних рад Рівненщини

Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад» в рамках впровадження проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (Проект «ПУЛЬС») спільно з Асоціацією міст України  провели одноденну фахову майстерню для представників районних та Обласної ради Рівненщини. 
Цього разу вивчали питання реформування освіти в умовах  реформування системи влади. Модератор заходу науковець Андрій Мазак – порівняв процеси децентралізації в Україні та європейських державах. Ми йдемо своїм шляхом, у Польщі реформи тривали 6 років, а в Литві   реформи вже тривають 17 років і досі не завершилися – зауважив Андрій Мазак.


Місцеве самоврядування нині активно розвивається, це все відбувається відповідно до угоди про Асоціацію.   Далі розглянули як на місцях сьогодні відбувається зміна освітньої філософії в умовах децентралізації, адже тільки змінивши своє ставлення, можна успішно її реалізувати. Освіта – пріоритетна галузь розвитку держави, тому  реформи в цій галузі ігнорувати не можна.   Проблема України полягає в тому що ми маємо відношення 50*50. Тобто половина населення які здобували освіту ще в умовах радянського часу, а інша половина – вже навчалася в умовах Незалежної України. Тому відповідно до цих умов і потрібно проводити реформи.



Повідомляє Офіс реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації