середу, 6 березня 2019 р.

У Корецькому районі хочуть внести зміни до перспективного плану формування громад


Нещодавно у Корці відбулися дебати щодо утворення громад. В результаті з’ясувалося, що сільські ради які межують з містом Корець не готові до утворення громади. У такий спосіб вони заважають іншим селам об’єднатися з містом. Тому, назріло питання щодо внесення змін до перспективного плану формування громад у Корецькому районі.  Нагадаємо  за перспективним планом там передбачено створення двох громад – Корецької міської (навколо міста Корець +18 сільських рад) та Великомежирицької  ОТГ (+6 сільрад). Водночас під час дебатів почали обговорювати інший формат – один район одна громада. 
Консультант з правових питань Офісу реформ Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ Василь Курилас пояснює – «Процес децентралізації незворотній, тому села мають домовлятися. Корецький район один з трьох на Рівненщині,який досі немає жодної ОТГ.» Консультант нагадав  методику та алгоритм створення громади, а також пояснив, як вносяться  зміни до перспективного плану у разі, якщо люди вирішать змінити формат об’єднання.
Людмила Кушнер консультант з бюджетних питань розповіла про фінансові переваги децентралізації. «Жителі Корецького району вже і так багато втратили, а головне це час. Сьогодні об’єднані громади активно розвиваються, вдосконалюють інфраструктуру, піднімають та створюють нові підприємства та комунальні установи. Працюють на благо жителів ОТГ. Шкода, що жителі Корецького району - втратили стільки багато часу, ресурсів та фінансових можливостей »- зазначила Людмила Кушнер.  
Консультанти наголосили -  люди самі мають прийняти рішення у якому форматі утворювати ОТГ. Та скільки їх буде у Корецькому районі.
 Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації