вівторок, 21 грудня 2021 р.

В Привільненській громаді продовжуються роботи з переведення котелень закладів та установ на тверде паливо

Після доєднання до Привільненської громади колишньої Іваннівської сільської ради, першим зі стратегічних кроків громади стало питання облаштування твердопаливної котельні для закладів освіти в с.Іваннє. Для цього було вирішено реконструювати побудоване у 1980-х роках приміщення котре мало б і виконувати цю функцію, проте нажаль воно просто занепадало з роками. 

В переддень Святого Миколая відбулось перше випробування твердопаливної котельні, котра буде опалювати два приміщення – місцеву школу та садочок. Успішне випробування подачі тепла було здійснено в заклад дошкільної освіти, а в понеділок заплановано випробування подачі тепла до приміщення Іваннівської гімназії. Проте на цьому проект не завершено. У 2022 році заплановано роботи з облаштування теплотраси для опалення 3-го приміщення - клубу с.Іваннє, котрий нині знаходиться без будь-якого опалення. 


На реконструкцію приміщення для облаштування твердопаливної котельні з бюджету Привільненської громади скеровано 2 200 000 гривень. За ці кошти було облаштовано 2 теплотраси, проведено реконструкцію котельні та встановлено 2 котли (по 200 кВт). Котли розраховані на спалювання деревини, тирси, деревообробних відходів та торфобрикету. А один із них має можливість спалювати навіть тюковану солому.

Враховуючи той факт, що донині приміщення Іваннівського дошкільного закладу опалювалося електричними котлами, економія реалізованого проекту лишень на енергоносіях за цінами 2021 року складе 1 500 000 гривень в рік. Враховуючи, що вартість енергоносіїв постійно зростає, то у 2022 році сума даної економії збільшиться в рази. Також ми отримаємо чималу суму економії коштів від відмови використання газу для опалення двоповерхового приміщення Іваннівської гімназії.


У стислі терміни, якісно та у відповідності до сучасних вимог будівництво теплотраси та реконструкцію котельні з встановленням твердопаливних котлів виконує ПП «Модена». 

Привільненська громада щиро дякує представнику приватного підприємства «Модена» Олександру Войтенко за співпрацю та високу якість виконаних робіт!

За матеріалами Привільненської громади


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації