пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

Антикризове управління на прикордонних територіях – обговорили науковці у Рівному

У Рівному на базі Національного університету водного господарства та природокористування відбулася  Міжнародна конференція «Теоретична  та методологічна підтримка процесів антикризового управління на прикордонних територіях». Участь у конференції взяли науковці з Рівного та Польщі, а також виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук та консультант з правових питань Василь Курилас. 


Модератор зустрічі доктор сільскогосподарських наук, професор Віктор Мошинський – привітав усіх учасників конференції та наголосив на головних цілях даної зустрічі.

Директор Рівненського обласного контактного центру РОДА Василь Курилас  наголосив – «Конференція має надати необхідні результати – щоб ми спільно могли  вирішувати проблеми в антикризовому управлінні. Рівненщина нині має налагоджену співпрацю з Польщею у різних сферах діяльності, і є пріоритетною у розвитку відносин. Сьогодні нам важливо розуміти яким чином реагувати на виклики, які виникають, адже ми бачимо що зараз відбувається на Польсько-Білоруському кордоні, тому нам потрібно напрацювати алгоритми дій як протистояти таким проблемам» - наголосив Василь Курилас. 


Тетяна Грещук у своєму виступі зазначила - «Тема, яку ми сьогодні піднімаємо є надзвичайно актуальна,  наша діяльність Асоціації міст України спрямована на те - щоб ліквідовувати ризики і кризи. АМУ працює вже 30 років на захисті інтересів органів місцевого самоврядування, тому і користуємося авторитетом серед громад. Перший виклик за який взялася Асоціація - коли розпочалася реформа Децентралізації і АМУ взяла на себе виклики - вчити і підтримувати громади.  Щомісяця ми проводимо навчання для різних фахівців ради. У нас працює секція секретарів рад, коли ми їдемо в громади – ми чуємо, які є виклики і проблеми, і допомагаємо їх вирішити, через роботу з народними депутатами, міністерствами та комітетами» - розповіла Тетяна Грещук.


Продовжилася конференція презентацією напрацювань науковців двох країн на теми:

- Правове та інституціональне забезпечення транскордонного співробітництва: теоретико-практичні аспекти;

- Безпекові виклики в антикризовому управлінні;

- Впровадження Європейського досвіду управління державним кордоном.

Завершилася зустріч обговоренням та дискусією. 

Проект фінансується програмою Польського співробітництва з розвитку 2021 Міністерства закордонних справ Республіки Польща

Повідомляє Рівненське РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації